Adidas cup blir regnet som et uoffisielt NM i fotballverden for aldersbestemte klasser. For heltane fra Sørlandet ble helgas finalesluttspill på Gjøvik en eneste lang parademarsj.

Utklasset motstander

Randesund møtte Lørenskog i semifinalen lørdag. Lørenskog ledet tidlig i kampen, men så slo Randesund brutalt tilbake. For når Ingvild Westersjø i grønn drakt først får fart på skuddfoten, da går det unna. Nøyaktig fire mål på 11 minutter. Dermed var kampen i realiteten avgjort.

PÅ SCORINGSLISTA: Disse jentene sørget for målfest i semifinalen mot Lørenskog i Adidas Cup på Gjøvik i helga. Fra venstre: Mina Ljosland, Signe Ekra, Malene Trælandshei og Ingvild Westersjø. Foto: Foto: Martin Westersjø

Komfortable 5-1 til pause ble til 8-1 ved full tid. Østlendingene ble regelrett overkjørt av mild sørlandsbris. Øvrige målscorere var Malene Trælandshei med to nettkjenninger, Signe Ekra og Mina Ljosland som scoret ett hver.

Sjarmøretappe

Søndag møtte et heltent Randesund-lag finalemotstander Ullensaker/Kisa. Sørlendingene startet i et forrykende tempo og gikk tidlig opp i ledelsen da Ingvild Westersjø ble spilt nydelig gjennom av Mina Ljosland.

Laget beholdt initiativet det meste av omgangen. Mina Sofie Grøtterud Pedersen scoret på en herlig volley. Og Josephine Ødegaard skrudde en corner rett i mål. Randesund gikk til pause med en velfortjent ledelse 3-1.

I 2.omgang kunne Randesund kontrollere det hele inn. Ingvild Westersjø sørget for punktum finale ved å legge på til 4-1 etter nok et gjennomspill av Mina Ljosland.

Lagseier

– Vi har et høyt toppnivå og det er gøy å få det ut i en turnering der vi møter de beste, sier en fornøyd hovedtrener Per Kristian Bøhn og legger til:

– Vi lykkes som lag, alle presenterer når det gjelder som mest. Det gir en god mestringsfølelse.

SUPERTEAM: Hovedtrener for RIL J16, Per Kristian Bøhn (i midten), har god hjelp av et stort trenerteam. Her med Trond Mæstad på venstre flanke, Håvard Henriksen til høyre. Ikke til stede: Tom Gilje, Martin Westersjø, Rune Berntsen, Richard Strømme og Vidar Plazko. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

Selv om det var en fortjent lagseier, hadde 16-årige Ingvild Westersjø en god dag på jobben. Den målfarlige spissen ble kåret til turneringens beste spiller.

STOR JENTETROPP: Etter sammenslåing av 00 og 01 er det 29 spillere i årsklassen for 16 år. I høst stiller de med ett J16-lag, i tillegg til lag i Dame-A og B i 3. divisjon. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

– Hun er et unikum. En maskin i positiv forstand. Hun jobber enormt både offensivt og defensivt og står på i medgang og motgang. Hun har et utpreget konkurranseinstinkt, er enormt ærgjerrig og har god fysikk. En vinnerskalle, rett og slett, sier jentetreneren.

At Westersjøs navn står på scoringslista i mange kamper, mener han skyldes at hun er en «arbeidshest» som jobber og jobber og aldri gir opp.

– Ingvild har en nese for mål og hun er ikke redd for å avslutte. Selv om hun skulle bomme, så bare fortsetter hun å skyte.

Beste spiller

Adidas Cup er en prestisjeturnering. Her møtes landets beste innen den yngre fotballgarde til dyst. Og det er i dette selskap at Ingvild Westersjø fra Kristiansand ble kåret til turnerings beste 16-årsspiller.

BESTEMANNSPREMIE: Randesunds Ingvild Westersjø (16) ble kåret til turneringens beste spiller. Hun ble toppscorer med fire mål i semifinalen og to i finalen. Foto: Foto: Martin Westersjø

– Det var veldig gøy å få bestemannsprisen, men vi vant med hele laget, sier hovedpersonen selv, som har drevet med fotball siden 2. klasse.

Hun spiller også håndball i Randesund. Strek, selvfølgelig. Som førsteårselev ved toppidrett KKG lider hun valgets kvaler. Men på fritiden forsøker trenerne å legge til rette slik at hun kan kombinere begge idrettene. For hun vil satses på begge så lenge det lar seg gjøre. Men i fotball vil det være Randesunds damelag som får glede av det unge balltalentet resten av sesongen.

PS! MK G14 ble nummer fire i Adidas Cup etter å ha tapt 1-7 for Florø i bronsefinalen.