Tøff Europa-debut for Idda Ishockeyklubb

Våre lokale iskrigere fikk virkelig føle på nivået i den europeiske storturneringen ”Nordic Trophy”.

Publisert:

Brukergenerert innhold

  • Espen Schou-Nilsen, Idda Ishockeyklubb
Denne artikkelen er over tre år gammel

Idda Ishockeyklubb er et relativt ubeskrevet blad i bybildet, men klubben som ble stiftet 15. august i fjor har allerede etablert en solid medlemsmasse og har ambisiøse målsetninger for den videre satsingen.

Helgen 10.-12. februar deltok klubbens seniorlag på den tradisjonsrike hockeyturneringen ”Nordic Trophy” i Frederikshavn (DK). Turneringen er en attraktiv flernasjonersturnering for seniorspillere, bestående av åtte lag fra en rekke land i Europa og med spillere fra hele verden.

Kampklare iskrigere fra Sørlandet.

Laget fra Kristiansand hadde ligget i hardtrening over lang tid, og bestod av erfarne voksne spillere fra flere europeiske land med jevnt over gode hockeyferdigheter. Enkelte hadde nok mer engasjement enn skills, men samlet utgjorde gruppa et slagkraftig mannskap med unik lagånd som la ned enestående innsats og ofret alt for laget.

Krevende gruppespill

Idda var i innledende gruppespill med lag fra Tyskland, Russland, Tsjekkia og Danmark. Det ble en tøft møte med Europa for lagets nybegynnere, men den solide rutinen blant de øvrige i gruppa bidro etter hvert til trygghet hos alle. Fantastisk innsats til tross, det ble et svakt utbytte resultatmessig denne gang.

Mye av skylden kan nok godskrives lagets toppscorer PC ”gullhjelmen” Aune, som var helt ute av scoringsform. Kun ett magert mål, som enkelte også vil hevde var nær motstanders kølle før pucken satt i krysset bak den danske goalien Lars Hjørnet. Assisterende materialforvalter Tommy Supersvendsen kunne bekrefte at det ikke var grunn til å skylde på utstyret, slik enkelte ville ha det til.

Iddas Mikus Grantins i dropduell med tysk motspiller.

Revansjlystne

Det ble altså spilt ”finale” mot Hamburg om sisteplass i turneringen søndag formiddag, der tyskerne seiret etter et svært ufortjent mål i sluttminuttene. Det skal for øvrig nevnes at tidligere Kristiansand Lions’ kaptein Eilif Brodtkorb var hentet inn for å styrke laget, og skape orden i rekkene. Men rykter om hans ekstreme ferdigheter hadde tydeligvis nådd langt utenfor landets grenser, hvilket medførte en intens markering av ham under alle kampene.

Dersom en skal se resultatene isolert, er det selvsagt ingen grunn til å slå seg på brystet for dette. Men med tanke på at motstanderlagene hadde spillere med erfaring fra svensk, dansk og tysk toppdivisjon var iskrigerne fra Idda Hockey storfornøyde med helgen, særlig med tanke på at laget fortsatt er i etableringsfasen.

Alle er nå svært motiverte for revansj i Hamburg, når de samme lagene møtes i ”Nighthawks Summer Cup 2017” i august. Det vil bli lagt opp et krevende treningsprogram frem mot dette, og takket være lagets ståldisiplin kan det garantert forventes langt bedre resultater i den tyske storbyen.

Normunds – turneringens beste goalie – i aksjon.

Idda hockey er godt etablert, men tar gjerne imot flere spillere. Har du har erfaring fra hockey eller sterk interesse bør du ta turen til Idda Arena under en av våre treninger, for en hockeyprat. Klubben har som målsetning å tilby et profesjonelt treningstilbud i et inkluderende fellesskap.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Idda Ishockeyklubb
  2. Ishockey