Et ungt lag fra Kristiansands Turnforening dro sist fredag til Haugesund for å konkurrere i NM i troppsgymnastikk. Jentene var først ut på lørdag og kapret en tredjeplass i tumbling. Dette var også Kristiansands Turnforenings første medalje i troppsgymnastikk-NM junior noensinne. Klubben har tidligere vunnet gull i tumbling for seniorer i 2007.

NM er den største konkurransen nasjonalt, med mange høye skuldre og mye som står på spill. Det fikk KTF kjenne på. Det ble ellers en meget halvveis konkurranse som kunne vært mye bedre. Kombinasjonen av stor konkurranse, unge gymnaster og høye hopp gjør at presset ligger høyt.

Øverst: Georg Lagarhus (13) Andre rekke bak fra venstre: Ingvild Krüger (16), Viktor Leek (15), Mads Hanssen (16), Isak Berg (12), Nicolas Hildal (14), Helle Sødal (14) Nederste rekke fra venstre: Rikke Atkinson (14), Petter Stavø (14), Hanne Sødal (16), Malene Holta (14). Foto: Foto: Henrik Moum.

Men KTF er ikke en klubb som kommer for å delta, men for å ta medaljer. Det fører til at seriene er nokså høye og ting skal klaffe. KTF tar med seg erfaringen videre, det viktigste for trenerteamet var at de fikk en god opplevelse ut av det og er klare for å høste enda flere medaljer neste år.

Takk for vårsesongen, lesere, vi sees til høsten!

For øvrige resultater trykk på denne linken. Her ser du at Arendal vant kvinneklassen i frittstående og Grimstad kvinneklassen i tumbling og trampett. Kristiansands kvinnelag ble nummer seks i trampett, mens klubbens juniorlag i herreklassen ble nummer seks i tumbling og sju i trampett. I miks-klassen ble det fjerdeplass i tumbling og femteplass i trampett til KTF.