Verdensserieseier til Mol og Ringøen

Anders Mol og Nils Ringøen vant søndagens verdensseriefinale på Jernbanetorget.

Publisert:

Anders Mol og kristiansanderen Nils Ringøen i blått foran med gullmedaljene. Paret til venstre er sølvvinnerne Christian Sørum og hans makker-for-anledningen, Markus Mol. Bak står bronsevinnerne Hendrik Mol og fetter Mathias Berntsen fra Åmli. Foto: Kjell Gunnar Dahle

Brukergenerert innhold

  • Kjell Gunnar Dahle
    World Tour Oslo
Denne artikkelen er over ett år gammel

OSLO: Før kampen lovet Anders Mol seg selv ikke å bli blokket ned av lillebror Markus i World Tour-finalen på Jernbanetorget, og det løftet holdt han. Dermed ble det 2–0 seier (21-16, 21-18) til Anders og makker-for-anledningen Nils Ringøen (18) fra Kristiansand mot hans ordinære partner Christian Sørum og hans makker-for-anledningen, Markus Mol.

– Det er veldig gøy å få sjansen til å spille sammen med en av verdens beste spillere. Jeg har lært utrolig mye underveis i denne turneringa som jeg skal ta med meg videre. Og nå er motivasjonen på topp, så dette blir en bra innendørssesong. Også gleder jeg meg veldig til å komme meg ut i sanden igjen til våren, sier Nils Ringøen.

Flere tusen mennesker fulgte finalekampene på Jernbanetorget søndag. Først så de Christian Sørum og Markus Mol slå 3. seedede Hendrik Mol og Mathias Berntsen fra Åmli 2–0 (23-21, 21-17) i den første semifinalen, deretter sikret Anders Mol og Nils Ringøen seg finaleplass med seier 2–1 (21-16, 21-23, 15-10) over Lars Retterholt fra Åmli og Daniel Bergerud.

Jernbanetorget var med ett blitt et drømmenes teater: Anders Mol og Christian Sørum mot hverandre i en World Tour-finale på hjemmebane! Mange hadde håpet på en slik avslutning på World Tour-uka, men få trodde det var mulig. Ikke engang Mol og Sørum selv.

Anders Mol smasher inn poeng. Foto: Kjell Gunnar Dahle

– Jeg trodde vi ville bli offer for lite samtrening, men disse juniorene har spilt seg voldsomt opp underveis i turneringen. Det er helt utrolig at de har klart å ta dette nivået så fort, det lover godt, sa Christian Sørum.

Han måtte se seg slått av Anders Mol i finalen, men det var han nok forberedt på også. Før kampen mente han at det var gunstigere med verdens beste blokker enn verdens beste forsvarer på laget, og det viste seg i praksis også. Selv om marginene var små, vant Anders den interne poengkampen de to lagkameratene imellom i finalen, blant annet fordi Anders unngikk de lange armene til broder Markus.

Nils Ringøen fra Kristiansand vant gull i sin første verdensseriefinale. Foto: Kurt Mosvold

– Jeg visste jeg måtte gjennomføre uten at han greide å blokke meg, ellers hadde det blitt mye mas, sier en smilende Anders Mol, som er helt enig i Christian Sørums beskrivelse av de to unge guttene.

– Det spørs faktisk hvor lenge vi tør å hjelpe dem, fleipet de to etter medaljeseremonien på Jernbanetorget. På podiet fikk de for øvrig følge av nok en Mol, Hendrik, som sammen med fetter Mathias Berntsen tok bronsemedaljene etter seier 2–0 (23-21, 21-10) over Lars Retterholt og Daniel Bergerud. 

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Anders Mol
  2. Christian Sørum
  3. Sandvolleyball