Mikkelsen fikk topptraveren tilbake på sporet

USA-fødte Classichap har slitt med å finne tilbake til gamle høyder etter importen til Europa. Med Geir Mikkelsen som kuskemakker løsnet det på Forus tirsdag kveld.

Publisert:

Geir Mikkelsen sørget for en etterlengtet seier for kretsen rundt Classichap (bildet) tirsdag kveld. På bildet sitter den amerikanske toppkusken Yannick Gingras i sulkyen i et løp på Solvalla i Stockholm. Foto: Hesteguiden.com

Brukergenerert innhold

  • Richard Ekhaugen, samfunns- og mediekontakt Sørlandets Travpark

STAVANGER: Fem år gamle Classichap var et stort talent på amerikansk mark som unghest, og deltok blant annet i verdens største 3-årsløp, Hambletonian. Etter at hesten ble kjøpt til Europa av rogalendingen Tor Jan Tjosevik har imidlertid framgangene latt vente på seg.

Først konkurrerte Classichap i regi Jerry Riordan i Sverige, før Tjosevik på seinhøsten 2019 hentet hesten hjem for å kunne trene den selv. Etter at 5-åringen skuffet som favoritt i årsdebuten for en uke siden, fikk han sin revansje på sin nye hjemmebane tirsdag kveld. Lost rundt av sørlandskusk Geir Mikkelsen tok Classichap en etterlengtet seier.

– Det viktige nå er at hesten får litt mer tro på seg selv, han har voldsomme fartsressurser. Det positive i dag var at hesten er litt mindre sliten etter løpet enn sist, fortalte Mikkelsen i seiersintervjuet.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Trav
  2. Geir Mikkelsen