Lille Prekestolen i Vågsbygdskauen er blant årets topper i Ti på topp. Her er det turentusiasten Cecilie Jenssen fra Kristiansand som skuer utover. Lille Prekestolen i Vågsbygdskauen er blant årets topper i Ti på topp. Her er det turentusiasten Cecilie Jenssen fra Kristiansand som skuer utover. Foto: Tommy Torbjørnsen

Her er årets Ti på topp-turer

I fjor deltok mer enn 750 personer på Ti på topp i Kristiansand. Klarer vi over 1000 i år?

KRISTIANSAND/LILLESAND: Ti på topp er et turtilbud som startet i Nord-Norge, og nå finnes det ca. 40 slike tilbud i kommuner rundt om i landet. Målet er å få et sprekere Norge, og å få flere personer med ut på tur. Dette er et tilbud til alle, og det aller viktigste her er å få med dem som kanskje er litt inaktive til vanlig, og få dem med ut og gi dem gode opplevelser.

Vis fakta ↓
Ti på topp

Det blir premie til alle voksne som går alle turene i løpet av aktivitetsperioden, og barna trenger kun å gå fem turer for å få premie. I tillegg til at man blir premiert om man deltar på alle turene, kan man også vinne andre premier. Det kommer til å bli ulike konkurranser underveis samt premie for årets turhistorie, årets familie-/vennelag og årets turbilde.

Her er årets ti topper:

1. Bukksteinen, Brennåsen 

2. Lille Prekestolen, Vågsbygd 

3. Daumannsholmen, Flekkerøya (erstatter Lille Ravnåsen, Lauvåsen pga skogsarbeid der) 

4. Trollsåsen, Ytre Vågsbygd 

5. Svendsvikvarden, Langenes 

6. Duekniben, Sentrum 

7. Ringknuten, Kongsgård

8. Skråstadvarden, Jegers 

9. Varen på Lømslandsheia, Tveit 

10.  Sovehei, Lillesand 

I fjor var det med over 750 personer på Ti på topp i Kristiansand. Når vi vet at mange av disse igjen tar med seg resten av familien, kolleger eller vennegjengen på tur, så blir det til slutt mange deltakere. Da oppnår vi plutselig masse hverdagsglede og folkehelse i en ellers litt krevende hverdag.

Vi anbefaler bedrifter om å bruke Ti på topp som en del av det å holde de ansatte fysisk aktive. Kanskje kan man gå en tur mens man har møte, litt sånn «walk and talk»? Da blir det både sosialt og de ansatte får brukt kroppen. 

Vi gleder oss til å få årets sesong i gang førstkommende søndag og håper mange benytter Ti på topp til å komme seg ut i naturen og oppleve kjente og ukjente områder og ekte turglede.

Mer informasjon og påmelding her

Les også:

Fra inaktiv til turentusiast

Slappfiskene som ble turfrelste

Topptur med bikka = sann lykke