Marius Høitomt (25) fra Tveit og Grimstad-baserte Johan Kringeland Eriksen (22) er blant landets aller mest lovende travprofiler. Kringeland Eriksen har snart tilbakelagt sitt første år som egen travtrener, mens Høitomt bare er dager unna å starte opp sin virksomhet.

Til tross for sin spede alder viser de to sørlendingene null respekt for eldre og mer rutinerte konkurrenter i løpsbanen. Onsdag tok de begge hver sin seier under V76-løpsdagen på Bjerke Travbane.

Se Marius Høitomt (grønn drakt) sette ny rekord med Photo Va Bene i videoen fra Rikstoto Direkte under:

– For et inntrykk det er på hesten i dag!, roste TV-kanalen Rikstoto Direktes programleder Stian Hallenstvedt da Photo Va Bene skar mållinjen.

– Photo Va Bene gjør sitt beste hver eneste gang, og han har betydd mye for min karriere, fortalte Marius Høitomt på seremoniplass etter løpet.

Johan Kringeland Eriksen kan vise til en fremragende statistikk som kusk på Bjerke Travbane denne sesongen. Foto: Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Øvrebø-hesten Homme Hera sørget for Johan Kringeland Eriksens 15. kuskeseier for året, og den femte seieren i det 10.forsøket på landets hovedbane for 22-åringen denne sesongen.

– Hun ble litt hissig for meg i dag, og jeg holdt pusten den siste biten. Eierne skal ha æren for denne seieren, sa treneren med base på Inntjore i Grimstad med adresse til Arne Jonny og Helene B. Hægeland.

– Å, det var så deilig! Denne seieren var etterlengtet. Hun har vært hissig og stri, men Johan har roet henne ned i løp, skrøt Helene B. Hægeland etter løpet.

Mairus Høitomt har vunnet 151 løp på 1 546 starter så langt i karrieren, og kjørt inn godt over syv millioner kroner i premiepenger. Johan Kringeland Eriksen har 62 triumfer på sine 790 kjørte løp, og har passert 2,7 millioner kroner i innsprungne premiepenger.