I et av landets aller største sykkelarrangement for yngre sykkelryttere, Ringerike Petit Prix på Hønefoss, gjorde sørlandsryttere det svært bra med mange topplasseringer i de fire etappene som inneholdt bakkeritt, tempo, gateritt og fellesstart i de tre klassene 11-12 år, 13-14 år og 15-16 år.

Søren Wærenskjold fra Mandal har nå flyttet til Bærum for å gå på NTG sammen med andre lovende sykkelryttere fra hele landet. Han har meldt seg inn i Ringerike sykkelklubb for å nyte godt av de tilbud klubben kan gi.

Søren Wærenskjold kunne klatre til topps på pallen to ganger i helga. Foto: Foto: Privat.

Under Ringerike Petit Prix vant han både tempo med fem sekunder og en massespurt i et gateritt, hvor han i tillegg vant alle innlagte spurter, som sørget for at han fikk den grønne poengtrøya sammenlagt. I den avsluttende fellesstarten ble han toer i massespurt nok en gang. Det var hele 55 startende i denne klassen.

Uheldig i bakkeritt

Søren var dessverre så uheldig å ødelegge en girwire i den første etappen som var et bakkeritt, og måtte derfor fullføre på et tungt gir og tapte her 5 minutter og 12 sekunder.

Når man ser at han på de siste tre etappene hentet inn 34 sekunder på sammenlagtvinneren og vi vet at han er en god rytter i bakkene, skjønner man at uten uhellet nok ville vært helt i toppen i sammendraget om dette ikke hadde skjedd.

I hans klasse 15-16 år deltok over 50 ryttere og i tillegg til Søren fikk de to fetterne fra KCK, Aleksander Halvorsen og Tobias Halvorsen, hver sin tredjeplass i henholdsvis gaterittet og fellesrittet.

Sammenlagtseier til Grimstad-gutt

I guttenes 11-12 år med 36 deltakere gikk Sindre Hansen (12) fra Grimstad helt til topps sammenlagt etter seier i bakkerittet, 2. plass i tempo og 3. plass i den avsluttende fellesstarten.

I guttenes 13-14 år med 45 deltakere vant Oskar Myrstøl Johansson fra Grimstad den avsluttende fellesstarten og ble sammen med Magnus Sørbø fra Gjerstad nr 3 og nr 5 sammenlagt.

To sørlandsjenter markerte seg

I jentenes 11-12 årsklasse deltok det bare to jenter, men Julie Bjerga fra Grimstad hadde ingen grunn til være misfornøyd med å bli toer etter flott gjennomføring av alle fire løp.

I jentenes 13-14 årsklasse var det ni deltakere og her gjorde Bykle-jenta Solveig Haugland fire tredjeplasser og fikk også samme plassering sammenlagt. I tempo og gaterittet var hun ikke langt bak vinneren. Hun har noen gjort mye god trening i kleivene opp til Bykle!