35-årsjubileum i Vågsbygd Karateklubb

I dag har klubben 288 medlemmer og er verdens største klubb innenfor stilarten Shorin Ryu.

Publisert: Publisert:

<p>Fra graderingen i klubbhuset til Vågsbygd Karateklubb på Karuss tidligere i mai. Fotos: June Solvik. </p>

Brukergenerert innhold

  • June Solsvik
    Vågsbygd Karateklubb
Denne artikkelen er over fire år gammel

Vågsbygd Karateklubb ble stiftet av Terje Årdal (7. dan) i 1981. Det hele startet nokså smått på Vågsbygd samfunnshus. Fra den spede begynnelse til i dag har det skjedd en stor utvikling av klubben. I oktober 2009 fikk klubben eget klubbhus og Dojo. Grunnen til at klubben kan skilte med stor suksess, er ildsjeler som bruker det meste av sin fritid i dojoen. Trenere med stor kunnskap og masse erfaring trener barn og ungdom fra 6-60 år.

Terje Årdal startet klubben i 1981.

Klubben har et veldig godt miljø. Både på barnepartiene, ungdomspartiene, og ikke minst blant de voksne utøverne. Det er rett som det er at det blir arrangert sosiale sammenkomster. På konkurransepartiet har vi utøvere som reiser både innenlands og utenlands på stevner. Klubbens konkurranseutøvere er en fantastisk gjeng. De er gode forbilder for de yngre utøverne og stiller opp når klubben arrangerer stevne for de yngste.

De yngste utøverne har akkurat gradert seg. Denne våren var det ca. 100 barn som fikk nytt belte. Tradisjonen tro var det pizzafest etterpå. Da stiller foreldrene opp med bakverk, og det er en riktig så fin avslutning på graderingen.

Neste helg skal ca. 170 medlemmer fra klubben være med på årets store begivenhet: Watanabeleiren. Her er det trening og gradering hele helga. Barna som vil, kan overnatte. I år vil så mange sove over at vi må ta i bruk Kauss barnehage i tillegg til skolen.

I tillegg til trening arrangeres det Ninja-løype for de yngste deltakerne. Senere på ettermiddagen er det grilling, film, og sosialt samvær på tvers av klubber og alder. Denne helga gleder barna seg til hele året. Det er et stort apparat rundt som gjør at leiren kan arrangeres. Ikke bare fra Vågsbygd Karateklubb, men fra alle Shorin Ryu-klubbene i hele landet. Det kommer deltakere så langt nordfra som Tromsø.

Etter sommeren starter vi opp det populære nybegynnerpartiet for barn og voksne. Hvis det høres spennende ut, er det bare å ta turen til vår dojo på Karuss.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kampsport
  2. Karate
  3. Vågsbygd Karateklubb