Dristug kjempet om edelt metall under norgesmesterskapet i volleyball for G19-lag i Tønsberg denne helgen.

Disse guttene hadde i 2012 og 2013 vunnet gull i samme G19-mesterskap og reiste til Tønsberg med forventninger om en medalje.

Klare for neste ballveksling. Foto: Foto: Marion Byggstøyl.

Tøff uke før mesterskapet

Helgen før norgesmesterskapet mistet spillerne en god barndomsvenn og tidligere skolekamerat i en tragisk ulykke. Hele laget var i sorg og guttene valgte å spille hele turneringene med sorte sørgebånd. Dette for å markere sine følelser og vise respekt for den avdøde og hans familie.

Anders Mol sliter med et vondt kne

Norges beste junioropplegger og Dristug-spiller Anders Mol (17) har lenge slitt med en kneskade. Anders har ventet på en kneoperasjon og det var lenge usikkert om han ville klare å restituere seg til NM i Tønsberg. En uke før NM fikk spillerne beskjed om at Anders ikke ville bli frisk nok til å spille i mesterskapet. Dristug har bare en opplegger, så trener Jetmund Berntsen måtte ta i bruk en annen spiller i denne viktige posisjonen. Valget falt på Jone Oland (17). Jone, som til vanlig spiller libero, tok utfordringen med stor fatning og gjorde en kjempegod jobb under hele mesterskapet.

Dristug, med kaptein Mathias Berntsen i front, takker for bronsekampen. Foto: Foto: Marion Byggstøyl.

Vant sin pulje

Puljespillet startet svært bra med 2-0 seier over Molde VBK, KFUM Stavanger og Rossvoll VBK. Dristug vant sin pulje og gikk dermed direkte til kvartfinalen neste dag. I kvartfinalen møtte de Nyborg VBK. Denne kampen ble også spilt uten dramatikk og Dristug vant enkelt 2-0 over Bergenslaget.

Det var nå klart for semifinalespill mot gullfavoritten Koll fra Oslo. Koll var godt forberedt før NM. De hadde hentet inn spillere fra andre lag for å toppe laget før det store mesterskapet. Kampen endte med tap for Dristug. Dristug ga Oslo-laget kamp, men Koll var det beste laget. Dristug måtte nå restituere seg og motivere seg for en bronsefinale med Blindheim VBK neste dag.

Gode nok for en sølvmedalje

Det ble ingen finale for Dristug under dette norgesmesterskapet. De to tidligere mesterskapene har Dristug spilt finale mot Austrått IL og vunnet NM gull begge gangene. Austrått IL møtte Koll i finalen i år og måtte for tredje gang ta til takke med en sølvmedalje. Hadde ikke Dristug møtt “superlaget” Koll i semifinalen kunne de nok ha tatt en sølvmedalje, men I stedet ble det en bronsefinale med 150 elleville heiende tilskuere som heiet Dristug frem til en klar seier over Blindheim VBK.

Her jubler Dristug for nok en NM-medalje. Foto: Foto: Marion Byggstøyl.

Mathias Berntsen satser videre

Mathias Berntsen (18), Dristugs kaptein og diagonalspiller, storspilte under hele turneringen. Han er i en klasse for seg selv. Ingen andre spillere i hans aldersgruppe kan måle seg med denne talentfulle gutten. Han hopper høyt, slår hardt, er god i mottak og servene hans er nesten umulige å ta. Mathias har også utviklet seg til å bli en god leder på banen, noe som hans medspillere dro god nytte av under NM i Tønsberg.

Nå er Mathias i ferd med å avslutte sitt utdanningsløp på Topp Volley i Suldal og da står nye utfordringer for tur. Mathias skal satse på en karriere som sandvolleyballspiller. Sammen med sin makker og fetter Anders Mol skal de sammen ut i verden og prøve lykken. Med egne oppsparte midler, pågangsmot og sponsorpenger vil de prøve å ta et steg videre inn i den internasjonale ligaen i sandvolleyball.