120 spillere, trenere og foreldre fra IK Våg håndball var samlet for å høre på Monica Klungland Torstveit fra KIA (Kompetetansesenter for Idrett i Agder) og hennes foredrag om kosthold og ernæring for unge idrettsutøvere. Foredraget ble satt i gang av trenere i IK Våg, som ser nytten av at utøvere må ha et forhold til idretten sin, kostholdet og hva det innebærer å være «24-timersutøveren».

Rundt 120 Våg-ere var samlet for å få med seg foredraget til Monica K. Torstveit. Foto: Foto: Jan Arvid Nilsen.

Kroppen vår trenger påfyll/drivstoff, og i en hektisk hverdag er det fort å hoppe over et måltid for å rekke neste aktivitet. Monica kom med noen fine råd til de fremmøtte og mange fikk seg også en tankevekker på hva det innebærer ikke å fylle på med mat gjennom hele dagen. Om man kommer på trening, skole eller jobb med for lite drivstoff vil man fort finne ut at man ikke får ytt så mye som man ønsker, blir fortere trøtt, irritable og får ikke med seg det en skal.

Starter man dagen med en god frokost vil man merke at kroppen vår er i en annen form enn om man hopper over frokosten. Fyller man på med mellommåltider, vil man ha en god flyt gjennom hele dagen. Dette med å være 24-timersutøver gikk også Monica gjennom. Hvordan legger man opp dagen sin etter skole, lekser og trening. Får man nok søvn ? Får man nok hvile? Mange i dag har en (eller flere…) mobile enheter, Ipad’er, Tv’er og annet som tar tid. Er det hvile hvis man sitter med Ipaden og spiller ? Som ellers i livet, måtehold.

For å bedre få med seg alt en ønsker å være med på, har Monica satt opp sine 3-P’er :

- Planlegging

- Prioritering

- Pause

Dette er tre gode kjøreregler, som gjelder unge som eldre.

De fremmøtte fikk en fin time med foredrag av Monica Klungland Torstveit og etter foredraget ble det vist Vipers-Larvik på storskjerm. Kunne neste se ut som om Vipers hadde hoppet over et måltid eller to…

IK Våg er en breddeklubb fra Vågsbygd som satser på de unge fremadstormende håndballspillere. Foto: Foto: Jan Arvid Nilsen.

Før foredraget ble det gjennomført fellestreninger hvor jenter og gutter 12/13 og 14/15 trente sammen. Etter treningen fikk alle servert mat og drikke, slik at man får fylt på med drivstoff. Viktig å spise i forkant, men også etter trening slik at kroppen henter seg inn igjen.

Dette er også en fin måte å få miljøet i klubben til å bli bedre, man kommer sammen på tvers av lag, alder og kjønn. En ubetinget sukess og som IK Våg som klubb vil gjenta.