Vel overstått karateleir med over 300 deltakere

I 35 år har sensei Tsutom Watanabe tatt turen over fra Canada til Norge for å instruere tradisjonell karate under den såkalte Watanabeleiren. Denne leiren har blitt et høydepunkt og et fantastisk samlingspunkt for karateutøvere i Norge som trener karate innen stilarten Shorin Ryu. I år var det rekordmange deltakere med over 300 påmeldte fra \[…\]

Publisert:

Brukergenerert innhold

  • Sonja Thrana
Denne artikkelen er over fire år gammel

I 35 år har sensei Tsutom Watanabe tatt turen over fra Canada til Norge for å instruere tradisjonell karate under den såkalte Watanabeleiren.

Reidar Tan Torjussen instruerer i Nunchaku. Foto Dag Philip Lango Thorbjørnsen.

Denne leiren har blitt et høydepunkt og et fantastisk samlingspunkt for karateutøvere i Norge som trener karate innen stilarten Shorin Ryu.

I år var det rekordmange deltakere med over 300 påmeldte fra Vågsbygd KK, Mandal KK, Vennesla KK, Grimstad KK, KK Sør, Tyholmen KK, Tromsø KK, Molde KK og Fauske KK.

Fredag ettermiddag var det innkvartering på Karuss i Vågsbygd før det var fellestrening med sensei Watanabe. Her er det alltid felles oppvarming og teknikktrening før man blir inndelt i grupper etter hvert som alder og nivå utpreger seg.

Ninjaløype. Foto: Foto: Bjørn Lundal.

Etter full innsats i halvannen time var det ekstra godt med felles grilling og sosialt på tvers av klubbene.

Hovedvekten av deltakerne på leiren er barn, og det legges derfor stor vekt på aktiviteter for disse. Årets store event på leiren var Ninjasti. Her ble det rigget en løype hvor barn skulle frakte med seg ei bøtte med vann som ble byttet inn i vannballonger. Vannballongene skulle kastes på Karatekongen som medisin.

Karatekongen hadde blitt forgiftet og tatt til fange av den onde Ninjakongen som hersket i det mørke Ninja-landet langt borte. Uten tilgang til det friske kongevannet som rant i Shorin Ryu riket mistet Karatekongen sine naturlige superkrefter. Dersom ikke dette vannet ble bragt til ham kom han ikke til å overleve. Dette slo godt an blant leirens yngste deltakere.

Karatekongen Finn Terje Verås får en våt opplevelse. Foto: Foto: Bjørn Lundal.

Etter fellestreningen på lørdags morgen, er det selve graderingen som er hovedfokus. Hele 85 stk. gikk opp til gradering hvorav 71 stk. bestod til nye beltegrader.

Spesielt gøy var det at det var flere som skulle opp til høyere grader innen svart belte, dan-grader:

• 5. dan – André Pedersen fra Vennesla KK

• 4. dan – Svein-Yngve Tellefsen fra Mandal KK

• 4. dan – Erik Olsen fra Vågsbygd KK

• 2. dan – Lars otto Karlsen fra KK Sør

• 2. dan – Brage Dåbakk fra Salten KK

• 2. dan – Henrik Mangseth fra Vågsbygd KK

• 1. dan – Didrik Mangseth fra Vågsbygd KK

• 1. dan – Thomas Kristian Lied fra KK Sør

• 1. dan – Morten Salvesen fra Vågsbygd KK

Fellesbilde. Foto: Foto: Linn-Janette Kristiansen.

Nygraderte danbelter. Foto: Foto: Linn-Janette Kristiansen.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kampsport
  2. Vågsbygd Karateklubb