KBK vant nervepirrende finale

Landsfinalen for ungdom gikk av stabelen for 10. gang i Kragerø i helgen og KBK var kvalifisert med både et U13-lag og et U15-lag.

Publisert:

Brukergenerert innhold

  • Terje Dag Østhassel
    Kristiansand Badmintonklubb
Denne artikkelen er over to år gammel

Målet var å spille seg fram til semifinaler med begge lagene og forhåpentligvis minst én finale. En lagkamp består av åtte enkeltkamper. Man spiller to herresingler, to damesingler, en herredouble, en damedouble og to mix-doubler mot en annen klubb.

U15-laget var helt suverene i gruppespillet på lørdag hvor både Sotra, Bygdø og Vestre Aker ble beseiret uten særlig spenning. Semifinalen mot Bergen/Djerv ble også ganske lett match for sørlendingene. I finalen ventet Haugerud og på papiret så det ut til å bli en spennende finale. Det ble det også! Haugerud ledet lagkampen 4-2 før de siste to mixdoublene og KBK måtte vinne de to.

KBKs U15-norgesmestere Kevin Elson og Julie Abusdal vant den første mixen. Adam Bjørnestøl og June Bøhn spilte en triller av en mix hvor de klarte og holde hodet kaldt og til slutt vinne 21-17 i det tredje og avgjørende settet. Imponerende av de to 14-åringene, og med fullt trøkk fra tribunen. Det var da uavgjort 4-4, uavgjort også i sett og vi måtte telle poeng for å kåre en vinner. Til sammen i alle åtte kampene hadde KBK vunnet 326 poeng, Haugerud 316 poeng. Kristiansanderne kunne endelig slippe jubelen løs og hente pokalen!

På U15-laget spilte June Bøhn, Nora Omdal, Benedikte Omdal, Julie Abusdal, Herman Ruud, Sondre Berg Angell, Adam Kvarenes Bjørnestøl og Kevin Sørensen Elson.

I bronsefinalen i U13-klassen mot Bygdø/Asker ble det like spennende, med to mixdoubler som måtte vinnes for å få medaljen. Glemt var semifinalens tap mot Haugerud, nå feide de yngste KBK`erne over motstanderne. Tobias Tønnessen/Hedda Loen Bue og Mattias Mørk/Maja Morvik Kragholm sikret en knepen seier mot Oslo-laget.

U13-laget som vant bronse i Kragerø. Bak f.v.: Selma Kvarenes Bjørnestøl, Frida Tønnessen Vik, Tobias Tønnessen, Mattias Mørk og Filip Bøhn. Foran f.v.: Maja Morvik Kragholm, Hedda Loen Bue, Sander Rosseland Østhassel. Foto: Foto: Helene Abusdal

-Gøy å se at disse unge spillerne klarer å få til i kamp det vi gjør på treningene i det vanskelige mixspillet, sa trener Rik Hermans (22) etter kampen.

Før det hadde Mattias Mørk på imponerende vis vunnet både sin single samt herredouble med Tobias Tønnessen og ikke minst hadde Hedda og Maja vunnet et viktig sett i et tresettstap i damedouble. For lagene hadde vunnet like mange kamper. Nå måtte man telle sett!

Det gav revansj fra gruppespillet, hvor KBK vant mot Moss og Vestre Aker, men tapte knepent nettopp mot Bygdø/Asker.

KBKs nederlandske trener Rik Hermans var godt fornøyd med å vinne den største pokalen i U15 og den tredje største i U13. Foto: Foto: Helene Abusdal

-Det var deilig å få revansj og medaljer, men enda bedre er det å se idrettsgleden og måten disse unge støtter hverandre der ute på banen. Mixdouble er en av hvert kjønn, og de må bygge hverandre opp for å vinne slike jevne kamper. Det gjør de på en flott måte, sier Hermans da bilene skulle fylles opp hjem fra landsfinalen i Kragerø.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785