Sørlandstalenter fikk trene med Norges beste

Fem jentespillere fra Vest-Agder har deltatt på talentleir i Stavanger under veiledning av landslagsspillerne Ada og Andrine Hegerberg.

Publisert:

Brukergenerert innhold

  • Martin Pedersen
Denne artikkelen er over tre år gammel

Samlingen utgjør toppen av Norges Fotballforbunds (NFF) landslagsskole, som gjennom systematisk talentutvikling arbeider for å danne Norges fremtidige landslag. Talentene er Thea Skofteland fra IL Giv Akt, Sara B. Tønnessen og Mina Sofie Pedersen fra Randesund IL, Emma Pettersen fra Våg FK og Elise Vindheim fra Lyngdal IL.

– Alle som er her er blant landets beste fotballspillere. Det er veldig gøy at alle prøver å gjøre sitt beste, og det er da vi virkelig kan lære masse slik at vi blir bedre fotballspillere, sier Emma Pettersen.

På leiren fikk jentene fra Vest-Agder blant annet trene med landslagsspiller og Champions League-vinner Ada Hegerberg.

– Norsk fotball trenger å utvikle et enda bedre offensivt spill og det er noe av det jentene lærer mye om på Landslagsskolen og på Statoils talentleir. Jeg er veldig imponert over nivået som Vest-Agder-talentene har vist de siste dagene og jeg ønsker de lykke til videre med utviklingen, sier Ada Hegerberg, som er mentor for Statoil Morgendagens Helter.

På leiren deltok over 80 spillere fra både J15-landslaget samt et skyggelandslag med spillere som er vurdert hakket under landslagsnivå. I tillegg er det tatt ut to tropper med spillere som er 14 år gamle. Uttaket er basert på ferdigheter, holdninger, læringsvilje og sosiale egenskaper.

– Noe av det vi i fotballforbundet jobber mye med er å bedre kvaliteten på det offensive spillet som finner sted på siste tredjedel av banen, og derfor handler mye av treningen på denne leiren nettopp om angrepsspillet sier Håkon Grøttland som er fagansvarlig for Landslagsskolen.

Ada og Andrine Hegerberg har selv gått gradene innenfor NFFs landslagsmodell og har til sammen 198 kamper for aldersbestemte landslag og A- landslaget. De mener det er kombinasjonen av personlige egenskaper og et godt organisert opplegg som er nøkkelen til å utvikle fremtidens landslagsspillere.

– For å bli god må man ha en sterk indre glød og en vilje til å trene mye over lengre tid. Det å få lov til å være med på Landslagsskolen og en leir som denne i Stavanger er veldig motiverende og kan få unge spillere til å yte enda litt mer, sier søstrene Hegerberg.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Fotball
  2. Giv Akt
  3. Lyngdal IL
  4. Randesund IL
  5. Våg Fotballklubb