Søndagens bortekamp mot Runar Sandefjord, ubeseiret tabelltopp i 1. divisjon, var ikke av det lette slaget. Samtidig som KIFs skadeliste hadde vokst de siste dagene, med sentrale spillere som Øyvind Frigstad og Simen Gården Aanjesen, i tillegg til Adin Sehovic, ute.

SER FREMOVER: Spillerne ble provosert av noen av dommeravgjørelsene, ble irriterte og mistet konsentrasjonen, mente trener Tihomir Baltić om situasjonene som snudde kampen. Foto (arkiv): Inger M. Witteveen

Bortsett fra at begge lag i perioder kunne holdt et høyere tempo, var det en spennende og tett kamp der sørlendingene viste klasse og overrasket, mens hjemmelaget skuffet. Og det skulle holde helt til slutten av andreomgangen. Men da KIF fikk to spillere utvist samtidig og nok en ny utvisning rett etterpå, glapp det.

– Vi kom ut av rytme og det var da Runar Sandefjord klarte å øke ledelsen, forklarte KIF-trener Tihomir Baltić.

Ledet til pause

Serielederen åpnet med dobbeltscoring av Tobias Glemming. Først etter seks minutter reduserte Sebastian Schultz Hansen for KIF, etterfulgt av Erlend Årstein Hansen. Etter ti minutters spill og på stillingen 6-3, kunne det nok en gang virke som det skulle bli en lett match for hjemmelaget. Men KIF var i gang med opphentingen. Først med Jostein Pedersen, før en trippelscoring av Mathias Christiansen. Første utligning kom på 6-6 ved halvspilt førsteomgang. Bendik Holstad sørget for å få KIF opp i ledelsen med 8-9, drøye ti minutter igjen av omgangen.

RUNARHALLEN: Til tross for mye skader i spillerstallen for øyeblikket, KIF (i blå bortedrakt) viste at de har kvaliteter til å hamle opp med favorittene i 1. divisjon. Serieleder Runar Sandefjord fikk ingen enkel hjemmekamp søndag. Foto: Foto: Privat

I siste periode bølget spillet frem og tilbake, og lagene fulgte hverandre mål for mål. Johannes Jåsund scoret omgangens siste, 13-14 i bortelagets favør. Simen Neset, som storspilte i KIF-buret, reddet straffe rett før pausesignalet.

– Uheldige dommeravgjørelser

Etter hvilen fulgte to raske scoringer av Espen Tokerød Røhmer, hvilket førte Runar opp i ledelsen, 15-14. Jåsund utlignet på straffe rett etter. Så sørget André Christiansen for at det stod 16-15 til hjemmelaget. Da KIF-Christiansen fikk en utvisning, benyttet Glemming anledningen til å øke forspranget, 17-15. Men Kristian Nordvik Thyssen reduserte, 17-16, før ny Runar-scoring av deres egen Christiansen. Så sørget Jåsund for 18-17 fra venstrekant.

KIF hadde vist at de ikke lot seg skremme, men ti minutter inn i siteomganen fulgte en måltørke på fem lange minutter, før Pedersen på gjennombrudd satte ballen i mål, 19-18.

SØRLENDINGENES SISTESKANSE: Simen Neset (t.h.) leverte en meget god kamp i KIF-målet. 17-årige Markus Nilsen fikk prøve seg på to straffer i andreomgang. Foto (arkiv): Inger M. Witteveen

Men etter halvspilt andreomgang skjedde det plutselig masse på en gang. Da Erlend Årstein Hansen ble utvist, kokte det over på benken og nok en spiller måtte ut. Med bare fem utespillere var det stort rom og mange muligheter for motstander. Men KIF-forsvaret beveget føttene raskt og keeper Neset vartet opp med klasseredning. Hjemmelaget klarte ikke å utnytte overtallsspillet i det hele tatt.

Igjen fulltallig, klarte Glemming, tidligere elitespiller og Runars farlige høyrekant, å se sitt snitt til å kaste ballen i åpent mål, 20-18, før KIFs egen målkonge Schultz Hansen fulgte opp med 20-19. Uheldigvis vanket det en ny utvisning, Kristian Malerød Larsen denne gang. Og nå var vertene mer effektive med to raske scoringer.

MÅLKONGE: Det ble en del bom, men Sebastian Schultz Hansen ble KIFs toppscorer med seks mål. Etter syv seriekamper og 47 mål beholder han 2. plassen på landets toppscorerliste. Sandefjords Simen Holand Pettersen topper fortsatt med 59 mål. Her fra kampen mot Viking TIF tidligere i sesongen. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Ti spilleminutter gjenstod da KIF-strek Aleksander Halkjelsvik Aabel kriget inn et nærskudd, 22-20. Men her var kampens vendepunkt, det hadde allerede begynt å lugge både fremover og bakover hos KIF. Til tross for to scoringer av Erlend Årstein Hansen og ett av Schultz Hansen, ble det tungt. To syvmetere imot, noen tekniske feil og fem bomskudd i avgjørende fase, gjorde det enkelt for hjemmelaget å rykke ifra. Tokerød Røhmer satte Runars to siste mål og ble kampens toppscorer med ni mål. Nok en seier til vestfoldingene, 28-23.

Christiansen best for begge

KIF-målvakt Simen Neset hadde god dag på jobben. Takket være mange flotte keeper-redninger sørget han for å holde laget inne i store deler av kampen.

– Det var gøy. Vi spilte en god kamp og kunne fort ha stukket av med poeng i dag, sa sisteskansen.

BANENS BESTE: – Nå må vi ut og krige igjen og få to poeng, oppfordret Mathias Christiansen etter kampen i Sandefjord. Christiansen som selv er tidligere Runar-spiller fikk bestemannsprisen for KIF. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Kampen om bestemannsprisen stod sannsynligvis mellom ham og den alltid hardtarbeidende bakspilleren Mathias Christiansen. Juryen kåret sistnevnte, mens en annen spiller med samme etternavn, syvmålsscorer André Christiansen, ble best på Runars lag.

– Vi nærmer oss de beste, det er ikke så langt igjen. Vi må bare jobbe og stå på, uttalte KIFs bestemann, som gleder seg til hjemmekampen søndag 12. november mot HK Herulf Moss. Mossekråkene ligger på niendeplass på tabellen, altså på plassen bak KIF.

Spanderer Sri Lanka-tur ved opprykk

Som motivasjon før Runar-kampen og for resten av sesongen, fikk spillerne melding fra Kurt Mosvold i KIF Håndballs sportslige utvalg, der han lover gratis drømmeferie med krittkvite strender ved det Det indiske hav – ved opprykk.

ERGELIG: – Vi viser kjempe lagmoral og vi kriger. Men så får vi noen utvisninger, noen mål imot og noen skuddbom på slutten, sukket kaptein Erlend Årstein Hansen etter kampen i Sandefjord. Her er den tidligere Runar-spilleren i aksjon mot gamleklubben i Gimlehallen i vinter. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Et hyggelig og generøst tilbud, synes kaptein Erlend Årstein Hansen, selv om opprykksdrømmen virker litt uoppnåelig for øyeblikket. Han var langt fra fornøyd med kampen mot gamleklubben.

– Vi kom for to poeng. Skulle gjerne hatt marginene med oss og vi var litt uheldig med skader. Men vi har fått på plass lagmoralen og mentaliteten, fått bedre flyt i angrepsspillet og er på stigende kurve i forhold til sesongstart, ifølge den tidligere Runar-spilleren. Nå gleder han seg til resten av sesongen. Det gjør også KIF-treneren.

– Vi spilte en fantastisk kamp og kriget som et lag mot en motstander som ikke har tapt en eneste kamp. Vi skal fortsette det gode arbeidet.

KAMPRAPPORT:

Runar Sandefjord-KIF 28-23 (13-14)

Søndag 5. november, Runarhallen A

Dommere: Simen Jansen Blokkhus og Petter Eia Lien.

Tilskuere: 358

Spillere KIF (mål i parentes): Sebastian Schultz Hansen (6, herav 1 straffe), Mathias Christiansen (5), Erlend Årstein Hansen (3), Johannes Jåsund (3, herav 1 straffe), Aleksander Halkjelsvik Aabel (2), Jostein Pedersen (2), Kristian Nordvik Thyssen (1), Bendik Holstad (1), Simen Neset, Jesper Brekke Hansen, Sindre Rosseland Sørli, Markus Nilsen, Christoffer Ryder Lislevand og Kristian Malerød Larsen.

Lagleder KIF: Tihomir Baltić

Toppscorer Runar Sandefjord: Espen Tokerød Røhmer (9, herav 3 straffer)

Utvisninger: KIF 5 x 2 minutter, Runar 2 x 2 minutter.

Bestemannspremie: Mathias Christiansen (KIF) og André Christiansen (Runar).