Teland måtte gjennom forsøk, semifinaler og finaler i alle de tre øvelsene han deltok i – K1 500m, K4 1000m og endelig K1 200m. Fredag padlet han A-finale i K1 500m og ble nummer fem etter lenge å ha ligget på andreplass i løpet. Han sier selv at han ble trøtt på slutten og det var til dels mye sidevind og bølger.

Lørdag kvalifiserte han seg til A-finale i K4 1000m etter at han sammen med Vemund Jensen, Marcus Wang og Mathias Svoren vant semifinalen på den sterke tiden 2,56,340.

20 minutter senere klarte han også å kvalifisere seg til A-finalen også gjennom 2. plass i semifinalen på dem sterke 35.350 sek. Søndag padlet han først K4 1000m sammen med de samme guttene og de kom inn til 6. plass med tiden 3,04.224 – 7,9 sek bak Hviterussland som vinner. Guttene hadde nok håpet på en medalje, men det er faktisk en god stund siden Norge har hatt K4 i en A-finale i juniorklassen.

20 minutter senere satt Hakeem i enerkajakken i K1 200m A-finalen og var 100 prosent motivert for å kjempe om en medalje. Men dessverre ble det nok en femteplass i K1 da han kom inn til 36,423 – 0,664 sek etter vinneren Sergei Filin fra Russland med 35759. Hakeem var 0,267 sek også etter bronsen.

Hva den korte pausen han hadde mellom K4 1000m og K1 200m har hatt å si for utfallet i plassering i K1 200m, kan vi bare spekulere i. Uansett er det en meget sterk prestasjon å være med i tre A-finaler i samme mesterskap. Han har absolutt hatt en flott debut. Om 14 dager reiser Hakeem til verdensmesterskapet for juniorer i Ungarn og da har han en god mulighet til finaler og kanskje medaljer her. Hans innsats i EM tilsier det.