Snøt travtipper for 16,2 millioner

Først snøt Øystein Tjomsland en V75-spiller for 16,2 millioner kroner. Deretter loset han superhesten Lesja Odin inn til sin 19. strake seier.

Publisert:

Så nær var en travtipper å være alene om å ha sju rette i helgas V75 og dermed få med seg 16,2 millioner kroner. Innvendig sikrer imidlertid Øystein Tjomsland seieren bak Magnums Othello og sørget for jackpot. Foto: Rikstoto.no

Brukergenerert innhold

  • Richard Ekhaugen, samfunns- og mediekontakt Sørlandets Travpark
Denne artikkelen er over ett år gammel

Kun én eneste V75-bong gjensto før den siste V75-avdelingen på Bjerke lørdag. Spilleren hadde favoritten Emil Mollyn som banker, det var en blemme. Fra Sørlandet kom nemlig Øystein Tjomsland med en vel preparert Magnums Othello, for første gang i karrieren uten sko på beina i løp. Nettopp dette trekket gjorde at hesten var ytterligere noen tideler forbedret, og nok til å holde nettopp Emil Mollyn fra livet ned oppløpet. Dermed sørget Tjomsland i stedet for at det ble jackpot i V75-spillet.

Det spesielle er at dette ikke er første gangen Tjomsland og Magnums Othello har senket en potensiell storbong i V75-spillet. 1. desember i fjor var sørlandshesten en nesetipp foran Bossum Faksen på målstreken, og dermed gikk en spiller glipp av 12,7 millioner kroner. Man kan trygt fastslå at Magnums Othello har vært en dyr hest for V75-spillerne.

Seieren sikret: Øystein Tjomsland kan heve høyrearmen i triumf etter at Magnums Othello responderte strålende på suksesstrenerens grep. Foto: Hesteguiden.com

Søndag fulgte Tjomsland opp med nok en imponerende seier bak superhesten Lesja Odin. Den 19. strake seieren ble bokført på enkleste vis, på en liten langside sveipet den ubeseirede vallaken feltet før han stormet ifra til nok en overlegen triumf. Nå nærmer Lesja Odin seg med stormskritt norgesrekorden til sin far Moe Odin på 24 strake seire fra debuten.

Lesja Odin stormer ifra konkurrentene i så stor fart at selv fotografene sliter å henge med. Foto: Richard Ekhaugen

– Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på akkurat disse tallene tidligere, men jo nærmere vi kommer jo mer kommer det jo i fokus. Det hadde nesten vært for galt å slå rekorden til en topphest som Moe Odin, jeg synes nesten han fortjener å beholde den, sa Tjomsland med et smil etter at seieren var sikret.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Øystein Tjomsland
  2. Trav