Kristiansand-kvartett med sensasjon i curling-NM

Denne kvartetten fra Christianssands Curling Club kostet seg til en oppsiktsvekkende fjerdeplass i curling-NM.

Publisert:

Frank Humlekjær (f.v.), Even Ugland, Rolf Sagen og Jon Sverre Karterud leverte strålende spill i NM sist helg. Foto: Tone G. West

Brukergenerert innhold

  • Paul Richardsen
    Christianssands Curling Club

Sist helg ble curling-NM arrangert i Snarøya Curlinghall, curlingens vugge og storstue. Etter kvalifisering gjennom tre norgescuprunder og regionale mesterskap var to av de 16 kvalifiserte lagene fra Christianssands Curling Club (CCC).

På Lag Ugland spilte Jon Sverre Karterud, Frank Humlekjær, Even Ugland og Rolf Sagen, og på Lag Richardsen spilte Arild Hegland, Thomas Halvorsen, Jan Aabel og undertegnede. Det førstnevnte laget kan jeg skrive mye om, det sistnevnte burde jeg ikke ha belastet tastaturet med. Likevel skriver jeg at Lag Richardsen endte på 13. plass, etter å ha vunnet over laget som ble nr. 2 i junior-NM i den siste kampen.

Team Ugland i aksjon på isen. Dette bildet er i likhet med hovedbildet øverst på siden tatt i desember i fjor, under regionsmesterskapet (Sørvest). Foto: Tone G. West

Møtte OL-vinnere og verdensmestre

Resultatene i de tre andre kampene vi spilte er heldigvis glemt, men kommer dessverre aldri til å bli fortrengt. Snarøya Curlinghall ble åpnet i 1978. Idda Curlinghall ble åpnet i 2011. Vi spilte mot tidligere europamestere, verdensmestere og olympiske mestere som har spilt curling hele livet. Motstanderne het blant annet Thomas Ulsrud, Torger Nergård, Steffen Walstad, Flemming Davanger og en haug med etternavn Ramsfjell.

Vi spilte mot ungdommer som fikk curlingstein og kost i dåpsgave, og som i dag går på Toppidrettsgymnas med curling som fordypningsfag. Vi er en gjeng sammenraskede, til dels eldre menn som har funnet en idrett det går an å utvikle seg i, selv om middagshøyden nærmer seg desserten.

I innledende pulje endte Lag Ugland på 2. plass, etter lenge å ha presset laget til Ulsrud. I mellomspillet ble det seier både mot laget som er rangert på 3. plass i Norge, og mot laget som vant junior-NM.

Dermed var sensasjonen et faktum: Semifinale i NM! I semifinalen møtte de Lag Ramsfjell, som i fjor var Norges representant i VM. Det var jevnt i mange omganger, men til slutt bikket det Ramsfjells vei. Lag Ramsfjell vant seinere NM-finalen, etter at de slo Ulsruds lag i finalen.

Nær bronsemedalje

Bronsefinalen ble avgjort etter ekstraomgang, og Lag Ugland fikk erfare at av og til er én millimeter dessverre mer enn nok. Dermed endte laget på en fjerdeplass, men den var på langt nær like sur som fjerdeplassene til Tarjei Bøe. Laget spilte strålende curling fra begynnelse til slutt. De spilte så godt at det gikk sterke rykter om doping, men prestasjonene skyldes kun en god curlingkost og at alle har vært en del på glattisen før.

Fra venstre Rolf Sagen, Even Ugland, Frank Humlekjær og Jon Sverre Karterud. Foto: Privat

Thomas Ulsrud og Pål Trulsen var mektig imponert over prestasjonen til Lag Ugland, og synes det var et stort løft for curlingsporten i Norge at to lag fra Kristiansand var kvalifisert til å delta i NM. Det ble til og med hogd i stein!

Ønsker nye medlemmer

Vi håper at innsatsen til Lag Ugland vil ha en kraftig smitteeffekt, selv om Idda Curlinghall i skrivende stund er stengt på grunn av koronaviruset. CCC har vanligvis treningstid torsdag kl. 18-22, lørdag kl. 10-12, og søndag kl. 10-12. Vi ønsker at mange flere skal få oppleve en ny istid, og vi ønsker spesielt ungdom og damer mer enn hjertelig velkommen!

I dag er det dessverre ingen damer som er aktive i klubben, men vi vil ikke lenger være Sørlandets svar på Gutteklubben Grei. Koste hva det koste vil! Curling anbefales på det varmeste, selv om underlaget er is. Nye medlemmer vil selvsagt få medlemskap til kostpris, og god opplæring av Lag Ugland og andre habile curlingspillere i CCC. Lag Richardsen vil av naturlige årsaker ikke delta i opplæringen.

Les mer om Christianssands Curling Club her

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Christianssands Curling Club
  2. Curling
  3. Koronaviruset
  4. NM