Våg til topps i Spania

Våg J16 knallet til med seier i den prestisjetunge Granollers-turneringen i Spania

Publisert: Publisert:

Våg J16 etter finaleseieren i Granollers-turneringen sist helg. Bak fra venstre: Emilie Vekterli, Nathalie Byklum, Sina Corrigan, Thea Fjelde Olsen, Veriana Veliqi, Emma Støkken Årikstad, Emma Lindal, Marthe Kalhovd, Martine Kårigstad Andersen og Julia Tronstad. Foran fra venstre: Nora Hødnebø, Emma Hermannsen, Julie Bergersen, Sofie Henden Andersen, Maren Andrea Nørsett, Jenny Mai, Lise Hag Tellefsen, Linn Bjørnarå Jakobsen og Ida Frigstad. Foto: Thor-Erik Andersen

Brukergenerert innhold

  • Thor-Erik Andersen
    IK Våg Håndball
Denne artikkelen er over to år gammel

BARCELONA: Etter fire lange dager i håndballhaller i Granollersområdet like utenfor Barcelona, kunne Våg-jentene ta imot trofeet som bevis på at de var turneringene beste lag.

Satset på å vinne

Våg-jentene har planlagt turneringen i to år, trent godt og jobbet mye dugnad for å samle inn penger til reisen. Det var et uttalt mål at jentene skulle spille finale. Siste måneden før avreise har jentene hatt en tøff oppkjøringsperiode for så å slippe litt opp på treningen siste uken før.

Jentene reiste ned til Barcelona fire dager før turneringsstart for å kunne forberede seg, trene og venne seg til varmen. Jentene fikk ikke lov til å gå på stranden (til litt «frustrasjon» for dem), og tiden gikk med på å forberede seg inn til turneringen.

Da de først startet innledende kamper, var det med et smell. Stinne av kamplyst og krefter ble de to første lagene feid av banen med resultatene 19-2 og 27-1, dette til tross for at formasjonsendringer ble gjort for å unngå for store seiere. Etter de tre neste kampene som alle endte med to poeng, kunne de gå inn i finalerunden som suverene puljevinnere.

Spillere og supportere etter kvartfinalen. Foto: IK Våg

Etter de innledende rundene fikk jentene ta en tur på stranden, kjøre bananaboat og spilte strandvolleyball som forberedelse til finalerunden. 

Finaledagen

Etter greie seire i de to første finalekampene ble jentene stilt på større prøve i kvartfinalen mot et godt tysk lag, BSV Buxtehude. Etter å ha ligget under med to mål til pause fikk jentene satt forsvaret etter en tordentale fra lagets trener Kai Corrigan.

Trenerne Kai Corrigan (f.v.), Inger Lise Støkken Årikstad, Mariann Tronstad og Merethe Kårigstad Andersen. Foto: Thor-Erik Andersen

De rodde til slutt i land seieren med 12-9. De tyske trenerne var imponert over Våg, og fulgte laget resten av turneringen og filmet blant annet oppvarmingen før de siste kampene for å kopiere denne til egne forberedelser senere.

Våg dro ned med 19 spillere som alle fikk spille mye. Dette gjorde at laget hadde krefter inn i sluttspillet. Og det var virkelig nødvendig, for i semifinalen møtte laget de store forhåndsfavorittene, områdelaget fra Catalonia (Seleccio Catalana), et lag satt sammen av de beste spillerne fra regionen.

Det ble en tøff batalje. Våg ledet med ett mål til pause, men kom bakpå i andreomgangen. Sju minutter før slutt lå de under med tre mål. Da tok spillerne selv grep og foreslo et par avgjørende formasjonsendringer. Disse endringene bidro til at laget klarte å hente opp ledelsen slik at det ett minutt før slutt stod likt.

Spanjolene gikk ut én mot én på midtbanen, men åtte sekunder før slutt klarte Våg-jentene å finne en luke, og ballen ble satt kontant i mål uten at spanjolene klarte å svare før sluttsignalet gikk. Trenere og spillere kunne rekke armene i været og var klare for finalen i storhallen. Dette var i realiteten finalekampen. 

Emma Støkken Årikstad og Ida Frigstad når finaleseieren er et faktum. Foto: Granollers Cup

Selve finalen, mot norske Stabæk, ble en formalitet og dreide seg om å ikke stresse. Etter fire minutter ledet Våg-jentene 4-0, og kampen var i realiteten punktert mot utslitte Stabæk-jenter som hadde klart å komme til finalen med bare ni spillere. Da sluttsignalet gikk, stod det 15-5 på tavla. Målvakt Thea Fjelde Olsen ble kåret til finalens beste spiller.

Godt forberedt

– Vi vinner denne turneringen fordi vi har forberedt oss godt, ved at vi har stor bredde i laget med mange gode spillere og at vi har matchvinnere i begge ender av banen. Grunnlaget er godt forsvarsspill, og deretter skal det gå full fart fremover. Og så fikk vi en enorm hjelp av tilskuerne på tribunen, sier lagets trener Kai Corrigan.

Målvakt Thea Fjelde Olsen. Finalens beste spiller. Foto: Kai Corrigan

– Dette var ikke en strandferie, vi har tort å si at vi ønsker å vinne, og da ville vi ikke ødelegge gode forberedelser ved å bli slappe i solen, sier han videre.

Massiv støtte

I tillegg til spillere og trenere reiste 20 foreldre/søsken for å støtte laget og lagde rabalder med sang, kubjeller, flagg og enorme mengder supporterutstyr. I tillegg til disse hjemmesupporterne fikk laget etter hvert også hjelp på tribunen fra lagene Våg hadde spilt mot på veien til finalen.

Trofeet er hjemme på Kjevik. Foto: IK Våg

Det er svært få norske lag som har vunnet denne klassen i den populære Granollersturneringen, så spillere og trenere har all grunn til å være stolte av denne prestasjonen.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. IK Våg Håndball
  2. Håndball
  3. Barcelona