Jublet for historisk sykkelritt i Kristiansand

KCK arrangerte sist helg det første offisielle sykkelrittet for parautøvere i moderne tid.

Publisert:

Her sees fem av de 20 utøverne som deltok i sykkelrittet for parautøvere i Kristiansand sist helg. Fra venstre: Aleksander Letrud, Isak Brenden, Johannes Realfsen, Morten Jahr og Kevin Touya. Foto: Jan Fredrik Stiansen

Brukergenerert innhold

  • Jan Fredrik Stiansen
    Kristiansands Cykleklubb

KRISTIANSAND: Vi i arrangørklubben Kristiansands Cykleklubb er strålende fornøyde med arrangementet, og enda mer imponert over nivået og innsatsen til utøverne som kom fra hele landet. Det ble konkurrert i 2-hjulssykkel, 3-hjulssykler, håndsykler og tandem.

Dette skriver kanadiske Jason Dyck, som er prosjektleder for parasykling i Norges Cykleforbund, om rittet:

– For ei helg! Dette arrangementet var en stor suksess, med to rittdager, en rekrutteringssamling og et treningsseminar. I tillegg fikk vi klassifisert sju nye utøvere. Dette var det første offisielle sykkelrittet for parautøvere noensinne i Norge og vi hadde med 20 utøvere. Konkurransen var tøff og smilene var brede. Jeg har planlagt dette i måneder og har jobbet hardt med å rekruttere utøvere og gi dem riktig trening. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med utfallet og vil takke alle som har hjulpet til!

Krevende løype

På arenaen på Ufoskantraf i Sørlandsparken, konkurrerte deltakerne i en teknisk krevende, men likevel rask løype. Lørdag var det 10 km tempo og søndag henholdsvis 35 km for håndsykler og 55 km fellesstart for tandem og 2-hjulssykler.

Fra venstre: Suzanna Tangen fra Grenland SK, Øyvind Sletten fra Harstad CK og Christian Gyldenøhr fra KCK. Foto: Jan Fredrik Stiansen

For arrangørklubben debuterte Christian Gyldenøhr på håndsykkel, omtrent ett år etter ulykken som gjorde at han ikke nå kan bruke beina sine. Med landslagssyklistene Øyvind Sletten fra Harstad CK og Suzanna Tangen fra Grenland SK på plass, var nivået satt. Christian fulgte dem begge tett til halvkjørt ritt, og imponerte med 3. plass, ikke skremmende langt bak det som beskrives som et internasjonalt nivå.

Thrilleravslutning

I klassen for 2-hjulssykler var det en knallhard kamp til mållinjen, hvor tidligere OL-deltaker og landslagssyklist Morten Jahr vant knepent foran KCK-utøver Johannes Realfsen.

I forbindelse med arrangementet ble det også gjennomført en breddesamling med besøk fra blant annet Para ung Olympiatoppen Sør og andre interesserte. Samt et treningsseminar og sosial sammenkomst.

Vi er klare for å videreutvikle dette arrangementet til å bli internasjonalt, og dermed bli en viktig arena for paraidrett i Norge. Og for publikum som ikke har sett håndsykler og tandemsykler i praksis.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kristiansands Cykleklubb
  2. Sykling
  3. paraidrett