NM-klar etter tre perser

I helgas NM-kvalifiseringsstevne ble det bestenotering i knebøy, markløft og sammenlagt. Det gir en skikkelig boost før NM i juni.

Publisert:

Kristiansanderen Elisabeth Sletten (24) har som junior vunnet to NM-gull i styrkeløft og blitt nummer fem i U23-EM. Nå konkurrerer hun i åpen klasse, i −57 kilo. Foto: Kjartan Bjelland

Brukergenerert innhold

  • Elisabeth Sletten
Denne artikkelen er over ett år gammel

UTØVERBLOGG: Siden jeg konkurrerte i NM i desember har jeg gått fra å være junior til å konkurrere i åpen klasse. Jeg har dessverre mistet min plass på benkpresslandslaget fordi kravene i åpen klasse er mye høyere, men har vært så heldig å få beholde juniorlandslagstrener Jørgen Andreas Hansen, og det har kommet godt med inn i det nye året.

Jeg har på ingen måte ligget på latsiden når det kommer til treningsfronten. Hver gang jeg går på trening, trener jeg for å bli enda sterkere enn jeg var dagen før. Hver gang jeg går på trening, er jeg et steg nærmere målet mitt, men jeg skal ikke lyve: Det er dager hvor jeg er sliten, det er dager hvor jeg kunne brukt mange unnskyldninger til å ikke pakke treningsbagen. Det er dager hvor jeg skulle ønske jeg ikke hadde så høye forventninger til meg selv. Når alt kommer til alt må jeg huske hvor jeg startet. Og hvis jeg ikke hadde vært så sta fra starten av, hadde jeg aldri vært der jeg er i dag.

For en liten stund siden fikk jeg skikkelig influensa, og måtte sende unnskyld-melding til treneren min fordi jeg ikke hadde trent på tre dager. Som et konkurransemenneske, og litt over middels glad i å trene føltes dette som dette verdens undergang. På den andre siden ville andre sagt at jeg nok bare hadde godt av det.

Konkurranse på hjemmebane

I helgen hadde jeg konkurranse i Kristiansand. Klubben er Kristiansand Atletklubb, og ligger på Lund. Dette var et stevne jeg trengte for å kvalifisere meg til NM, og for å bevise meg selv at treningen jeg har gjort i vinter har betalt seg.

Motivasjonen har gått i berg- og dalbane. Menisken og skulderen min har gjort at treningen er blitt justert, og med dobbelt studium, praksis som fysioterapeut, jobb som personlig trener og online coach har jeg ikke hatt mye overskudd til meg selv og treningen. Hvis noen kan gi meg en oppskrift på hvordan jeg får flere timer i døgnet, så gjerne kom med innspill!

Som dere har fått med dere fra tidligere innlegg, har jeg slitt med å holde oppe vekta fordi jeg blir så nervøs. Denne gangen skulle det ikke skje, og jeg fulgte derfor en matplan for å gå opp i vekt. Samtidig som jeg lå i overskudd på kalorier, økte også aktivitetsnivået grunnet praksis og jobb på treningssenteret. Operasjon Elisabeth Opp i Vekt, gikk imidlertid ikke denne gangen heller. Heldigvis gikk ikke det utover stevneresultatet – håper jeg.

Konsentrert før løftingen. Foto: Lars Berteig Andersen

Innveiing kl. 10 på lørdagen var tidlig nok for en sliten Elisabeth som gjerne skulle hatt ett par timer ekstra søvn. Stevnet startet kl. 12. Jeg gledet meg til å endelig ha noen kilo på stangen, og til å kjenne på konkurransenervene igjen. Dere som følger meg på Instagram har sikkert fått med dere at jeg har vært i god form den siste tiden, men man vet aldri med dagsformen, så det var bare å krysse fingrene.

Perset med ti kilo

I knebøy ville jeg ha personlig rekord, og allerede på andre løftet klarte jeg det med 105 kilo. Jeg hadde ingenting å tape, så jeg økte med fem kilo på siste løftet, og fikk på mirakuløst vis opp 110 kilo, og en personlig rekord med ti kilo i øvelsen. Med en forferdelig dårlig teknikk og en liten smell i skuldra var det klart for benkpress som neste øvelse.

Benkpress er min favorittøvelse, og den som har vært best på trening. Her endte jeg opp med å tangere personlig rekord som jeg satte i NM i desember. 77,5 kilo skal jeg ikke være skuffet over.

Så var det markløft. Jeg må si at det var den gamle rekorden i markløft jeg var mest gira på å slå. Jeg ville opp på 150 kilo, som er rundt 2,7 ganger egen kroppsvekt. Da jeg prøvde meg på 150 kilo på nordisk mesterskap i september i fjor, ville ikke stangen opp og jeg nærmest snublet av plattingen. Det hadde jeg ingen planer om skulle skje igjen. Planen jeg la på lørdag funket som bare det, og jeg løftet 150 kilo med enda mer i tanken!

Gleder meg til NM

Min tidligere total i alle tre øvelsene var 317,5 kilo og lørdagens total var på 337,5 kilo. Med personlig rekord i knebøy og markløft klarte jeg å kvalifisere meg til NM med en margin på 75 kilo.

NM-uka er i slutten av juni, og jeg håper og tror at formen holder seg minst like bra. Nå har jeg fått de svarene jeg ønsker, og motivasjonen er tilbake. Nå er det bare å brette opp ermene, trene bra, spise bra, sove bra og ikke minst ha det gøy. Jeg er stolt av det jeg har fått til fram til nå. Det å være stolt av meg selv er et resultat av den harde jobben jeg har lagt ned.

Les flere innlegg av Elisabeth Sletten her

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Blogg
  2. Styrkeløft
  3. Elisabeth Sletten
  4. Kristiansand Atletklubb