Åtte vest-egder tatt ut til talentleir

Denne oktetten er blant de unge fotballspillerne som er tatt ut til Statoils talentleir i Porsgrunn i juni.

Publisert:

Brukergenerert innhold

  • Hans Petter Gramer
Denne artikkelen er over fire år gammel

Her vil talentene få hevde seg på en arena som er det aller nærmeste en 15- og 16-åring kan komme en landslagssamling. Tidligere har Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhlie deltatt på slike samlinger.

Listen over det som kan bli morgendagens landslagsspillere, og som får delta på Landslagsskolen for 15- og 16-åringer, er nå klar. Et fåtall unge talenter fra hele landet kan vente seg lange og tøffe treningsdager når de møter eliten på sitt eget alderstrinn. Leiren avholdes på Kjølnes Idrettspark i Porsgrunn fra 27.juni til 1.juli. Landslagstrenere for G15 og G16, Gunnar Halle og Erland Johnsen, er med som trenere og inspiratorer.

– Statoils talentleir handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen. Holder de utvalgte talentene gløden, innsatsen og læringsfokuset på topp vil de nå langt, sier Karen Onsager Keiserud, markedsdirektør i Statoil.

Talentene som er plukket ut er vurdert som hakket under landslagsnivå, men all historikk tilsier at det like gjerne er de som tar de lengste stegene til slutt.

Toppen av Norges Fotballforbunds Landslagskole

Treningsleiren er del av talentutviklingsprogrammet Morgendagens Helter, som Norges Fotballforbund og Statoil samarbeider om. Talentleiren i Porsgrunn utgjør toppen av Landslagsskolen til NFF. Aldri har uttaksprosessen vært så grundig som i år. Utvelgelsen av morgendagens fotballspillere er basert på hvordan de forskjellige spillerne har prestert på klubb- og kretslagene.

I tillegg til morgendagens fotballspillere, deltar også G15- og G16-landslaget på talentleiren. Et opplegg for morgendagens trenere står også på programmet, med blant annet Hans Erik Ødegaard, far til Martin Ødegaard, som deltaker.

Kjemper om plass på utfordrerlandslag Mye av treningen på talentleiren vil handle om å styrke individuelle ferdigheter ytterligere. Derfor er talentene fordelt i egne grupper for morgendagens keepere, spisser, midtstopper, backer og sentrale- og offensive midtbanespillere. De beste spillerne fra hver gruppe skal mot slutten av leiren danne et G15- og G16 utfordrerlandslag. Disse skal møte hvert sitt G15- og G16-landslag. Tradisjonelt sett er det hårfine forskjeller blant de to nivåene, og flere av utfordrerspillerne har de siste årene spilt seg rett inn i landslagstroppen.

Fra Aust-Agder er Simen Aanonsen, Jerv (sentral midtbane, født 2000) tatt ut.

Talentene som er tatt ut fra Vest-Agder:

AltinUjkani12.02.2000KristiansandIK Startback
HermannWitzøe24.01.2000KristiansandIK Startkeeper
JørgenMyhre04.03.2001KristiansandIK Startmidtstopper
JohannesEftevaag13.08.2001KristiansandIK Startsentral midtbanespiller
Andre R.Richstad27.06.2000KristiansandVåg FKoffensiv midtbanespiller
ArianGundersen06.03.2001MandalFK Mandalskamerateneback
AlminDacic07.07.2000MandalFK Mandalskamerateneoffensiv midtbanespiller
SturlaEnersen25.03.2001SøgneIK Startsentral midtbanespiller
Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. FK Mandalskameratene
  2. Fotball
  3. IK Start
  4. Våg Fotballklubb