I helgen ble den årlige skateboardkonkurransen Høstbust arrangert på Bekkestua i Bærum for 9. året på rad. Kristiansand stilte tradisjonen tro med en stor tropp skatere. Det ble konkurrert i grenene bowl og street. I tillegg ble det arrangert best trick konkurranse.

Sr Street: 3 pl. Jonatan Drab (24 år) Oslo, 1 pl. Petter Brunvatne (16 år) Kristiansand, 2 pl. Gabriel Viking (16 år) Stockholm

Fredag kveld ble arrangementet åpnet med bowl jam. Her konkurrerer man i en bassenglignende konstruksjon hvor man skater etter tur og prøver å sette så mange og så vanskelige triks som mulig.

Street er den største grenen innenfor skateboard. En streetpark består av elementer som trapper, rekkverk og andre kontruksjoner lignende de man finner i et gatemiljø. Hver deltaker får 2 run hver, og det er det runnet der man setter flest triks og med høyest vanskelighetsgrad som teller.

Ungdom Street. 3 pl. Ask Filling (14 år) Tønsberg, 2 pl. Jonas Carlsson (14 år) Kristiansand, 1 pl. Simen Hægeland (15 år) Kristiansand.

Lørdag var det kvalifisering i street i klassene junior (til og med 11 år), ungdom (fra 12 til 16 år) og for senior (fra og med fylte 16 år). Kristiansanderne gjorde en flott innsats og hadde mange skatere med videre til finalene.

I søndagens finaler var nivået skyhøyt. Tilskuere og dommere var mektig imponerte over deltakerne, som kom fra hele landet.

Ungdom Bowl: 1 pl Jonas Carlsson (14 år) Kristiansand, 2 pl. Simen Hægeland (15 år) Kristiansand, 3 pl. Sebastian H. Silva (12 år) Bærum

Ved premieutdelingen var det stor jubel da

(16) fra Kristiansand ble utropt til vinner i klassen for street senior, Simen Hægeland (15) fra Kristiansand fikk 1. plass i klassen street ungdom, mens

(14), også fra Kristiansand kom på 2. plass.

I tillegg ble det premier til kristiansanderne i klassen bowl. I seniorklassen kom Petter Brunvatne på 2. plass, mens Charlie Troxel (17) fikk 3. plass. I ungdomsklassen vant Jonas Carlsson, med Simen Hægeland på 2. plass. I tillegg fikk Jonas Carlsson premie for best trick i ungdomsklassen.

Jr Street – 2 pl. Odin Røhrt (11 år) Oslo, 1 pl. Christian Hoel (11 år) Bærum, 3 pl. Johannes Åsheim (9 år) Kristiansand.

Gledelig er det også å se at det er rekruttering i de yngre årsklassene. Johannes Bye Åsheim (9) fra Kristiansand hadde også tatt turen til Høstbust, og fikk en flott 3. plass i klassen street junior. Vi gleder oss til å se mer fra ham i tiden fremover.