Toughest ga mersmak

Etter lag-debuten i dette hinderløpet har jeg bestemt meg for å satse individuelt inn mot neste års konkurranse.

Publisert:

Tommy Utsogn fra Øvrebø (t.h.) hadde en stor opplevelse i hinderløpet Toughest. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Tommy Utsogn
Denne artikkelen er over to år gammel

BLOGG: Toughest er et åtte kilometer langt hinderløp med 40 hindre som blir arrangert i Holmenkollen. Dette løpet blir også arrangert i flere land. Det var rundt 5000 deltakere denne dagen. Så dette er en sport som vokser. Og det beste av alt er at alle kan gjennomføre det!

Vi tre sørlendingene som stilte sammen som lag hadde snakket om dette en god stund. Men så ble det ikke noe av at vi meldte oss på. Ingen av oss hadde vært med på dette tidligere, og det virket som en hard konkurranse.

To uker før løpet bestemte vi for at vi skulle melde oss på likevel. Selv om vi ikke hadde trent spesielt rettet mot konkurransen. Alle tre driver med calisthenics (egenvektstrening) til vanlig og er veldig aktive. Så dette er i grunnen noe som passet for oss. Bare her er det en del nye teknikker som må øves inn. Men vi ble enige om at siden det var første gangen så skulle vi gjøre alt sammen og gjennomføre det som et lag. Og mest av alt skulle vi ha det gøy!

Holmenkollen var fylt opp med folk, og det var helt topp stemning og fint vær hele dagen. Da vi skulle i aksjon, var vi veldig nervøse og spente på om dette var noe for oss.

Hindrene i løpet besto av svømming, crawling, monkey bar, ringer, bæring av små tømmerstokker, klatring i tau, hoppe over høy baller og mye annet forskjellig. Det siste man gjøre er og krype/ løpe/gå opp Holmenkollen-bakken, der målet er på toppen. Dersom man ikke klarer et av hindrene, må man løpe en runde på ca 200 meter i stedet.

Vi holdt sammen hele løpet, i et jevnt tempo med noen småstopp innimellom. Tiden ble på 1 time og 20 minutter. Noe som vi egentlig ble litt overrasket over siden dette var første gang, og vi hadde ikke tatt oss helt ut. Men heller gjort dette for gøy for å se om dette var noe for oss og om vi kunne satse videre på dette.

Det gav virkelig mersmak. Skikkelig gøy og utfordrende! Det er noe vi skal satse videre på og trene mer spesifikt rettet mot Toughest Oslo neste år. Neste gang skal noen av oss kanskje gjøre det som et lag, men jeg tenker å gjøre det individuelt og få best mulig tid. Da kreves det god utholdenhet, eksplosivitet, styrke, smidighet og kondisjon. Det holder ikke bare med å være god på å løpe, man må ha litt av alt dersom man vil kjempe i toppen. Treningen min er allerede i gang. Så dette blir en spennende tid fremover.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Blogg
  2. Hinderløp