I 2011 og 2012 var Tveit-jenta Malin Berås blant de ypperste montérytterne i Norden med imponerende 54 seiere på 164 starter. På ryggen til sin egeneide Limerick slo Berås blant annet den franske montestjernen Prince De Montfort i et stort travrittløp på Forus med 70.000 kroner i førstepremie, et av gjeveste montéløpene i Norden de siste årene.

Malin Berås vant NM for montéryttere i 2012 med god margin etter tre seire og en andreplass på fire løp. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

De siste par årene har satsingen på travsporten kommet i andre rekke for 28-åringen, men etter at hun sjokkvant med Lucky Run på Sørlandets Travpark tirsdag kveld var Berås klar på at hun vil tilbake til toppen igjen.

– Jeg er ikke på et nivå jeg ønsker å ligge satsingsmessig, ikke i nærheten engang. Jeg må jobbe meg oppover igjen. Jeg holder på med en utdannelse akkurat nå, men til høsten er jeg klar igjen, understreket Berås i seiersintervjuet med TV-kanalen Rikstoto Direkte.

Hjemmetrener Johan Kringeland Eriksen var ikke sen med å dele ut ros til eier- og trenerhold etter at han sammen med Charm Elden satte storfavoritten Holene Odin på plass.

– Cathrine Hornbach Andersen er utrolig dyktig, det er imponerende hvordan hun klarer å presentere Charm Elden i slik skikk gang etter gang. Han var ordentlig god i dag, mente 22-åringen.

Se Charm Elden sette ny rekord i gårsdagens seiersløp i videoen fra Rikstoto Direkte under:

Kjell Løvdals kapasitetstraver Wellek er i ferd med å stabilisere seg. Tirsdag tok han sin andre strake seier. Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Vegårshei-trener Kjell Løvdal er i ferd med å få ordentlig skikk på kapasitetshesten Wellek. Tirsdag var 4-åringen gjort til stor favoritt i sitt løp, og vallaken viste seg tilliten verdig. Etter tidlig tetkjenning kom Wellek til mål på ny rekord over mellomdistanse, 1.27,7/2160 meter. Dette var hestens andre strake seier.

– Jeg er veldig godt fornøyd med ham i dag. Vi var nede i 1.23-fart en bit underveis i løpet, jeg hadde ikke tenkt å kjøre så fort. Wellek er flink til å svare opp, så seieren var i grunn aldri i fare. Samtidig var jeg ikke helt fornøyd med balansen, så det er litt å jobbe med, konstaterte Løvdal etter løpet.

Øystein Tjomsland har leverte en strålende trenerjobb med å skape en seiersmaskin ut av El Viktor. Her sammen med trenernestor Ove Wassberg. Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

I fem år gamle El Viktor er Øystein Tjomsland i ferd med å skape en ordentlig seiersmaskin. Tirsdag ble den fjerde strake seieren bokført, og hingsten er dermed ubeseiret etter at han kom inn på stallen til Søgne-treneren. El Viktor rekordforbedret seg med over to sekunder da han vant på 1.28,0/2180 meter.

– El Viktor har kapasiteten til å gå videre opp i grunnlagene. At han skulle vinne på en lav 1.28-tid var kanskje i overkant av hva jeg hadde forventet. Det er ikke mange startene han har gjort og han har hatt en voldsom utvikling på kort tid, fortalte Tjomsland i seiersintervjuet.