Sørlending vant historisk gullmedalje i thaiboksing

Nikola Kovacevic (22, på bildet over) fra Oksa Muay Thai i Kristiansand vant nordisk mesterskap, mens hans klubbkamerat Mindaugas Gedminas (18) ble nummer to i sin klasse. Nordisk mesterskap i thaiboksing ble denne helgen arrangert i Gøteborg i Sverige. Norge stilte med seks fightere denne gang, henholdsvis fra Kristiansand, Stavanger og Oslo. Billetten til nordisk \[…\]

Publisert: Publisert:

Brukergenerert innhold

  • Glenn Jarlsby, Oksa Muay Thai
Denne artikkelen er over fem år gammel

Nikola Kovacevic (22, på bildet over) fra Oksa Muay Thai i Kristiansand vant nordisk mesterskap, mens hans klubbkamerat Mindaugas Gedminas (18) ble nummer to i sin klasse.

Nordisk mesterskap i thaiboksing ble denne helgen arrangert i Gøteborg i Sverige. Norge stilte med seks fightere denne gang, henholdsvis fra Kristiansand, Stavanger og Oslo. Billetten til nordisk mesterskap går normalt gjennom å vinne norgesmesterskapet samme år.

Oksa Muay Thai i Kristiansand stilte denne gang med to fightere, Nikola Kovacevic (22) og Mindaugas Gedminas (18). Begge er ubeseiret i Norge. Mindaugas har hatt ett tap mot en svenske tidligere, men ingen mot norske fightere. De var med andre ord klare favoritter.

Nordisk mesterskap går under IFMA-regler og er da thaiboksing med bruk av slag, spark, kne og albuer. Det kjempes tre runder á tre minutter, riktignok med beskyttelsesutstyr, men under knock-out regler. Nordisk mesterskap er en turnering mellom Sverige, Danmark, Finland og Norge, hvor man kan stille en fighter i hver vektklasse. Det betyr at man kan regne med å gå to kamper på en dag. Dersom et land ikke er representert i en vektklasse, og det blir oddetall blandt de konkurrerende fighterene, vil det bli loddtrekning om walkover direkte til finalen. De to andre må sloss om tittelkampen. Oksa sine fightere fikk ikke walkover og måtte sloss seg videre, for deretter eventuelt å møte en frisk og uthvilt fighter i finalen.

Mindaugas var første fighter ut. Han møtte en erfaren fighter, Janne Ollonnen, fra Finland med over 50 matcher bak seg. Mindaugas vant kampen på split-desicion, som betyr at en av dommerene har dømt ham imot, mens de to andre gir ham seieren. Mindaugas var i finalen.

Neste fight er Nikola mot danske Mike Busk. Kampen endte med en rask og aggressiv TKO (teknisk knock-out) i første halvdel av første runde. En overlegen seier til Nikola.

Da var det tid for finale for Mindaugas, som denne gang skulle møte svenske Max Ramquist. Svensken møtte tøff motstand i tre runder, men vant finalekampen på poeng – til stor skuffelse for mange tilskuere. Mindaugas fikk da sølv i klassen -71kg.

Mindaugas Gedminas (18 på bildet over), tok sølv i nordisk mesterskap i thaiboksing. Foto: Privat.

Nikola stod nå for tur med sin tittelkamp mot finske Juho Ohtonen. Kampen varte alle tre rundene ut, men Nikola var helt klart den mest aggressive fighteren med flest harde treffere. Nikola er første sørlendingen som kan titulere seg som nordisk mester i thaiboksing. Og attpåtil ble han kåret til stevnets beste fighter – i en turnering med opptil flere verdensmestrer. En stor seier for Oksa Muay Thai.

Totalt ble det to norske nordiske mestere denne gang. Den andre seieren gikk til Markus Kallberg i -57kg fra Stavanger.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kampsport
  2. Oksa Muay Thai