Rekordmange løp Onsdagskarusellen

Nyvinningen til Vest-Agder Orienteringskrets har blitt populær, det arrangeres et løp hver onsdag i vår og høst, og arrangøransvaret deles av de fleste klubbene. Otra IL, Oddersjaa, Kristiansand Orienteringsklubb, Søgne og Songdalen Orienteringsklubb, Birkenes IL, Høvdingen IK, Marnardal IL og Vindbjart IL, alle arrangerer to løp hver, med ett på våren og ett på høsten. Til sammen \[…\]

Publisert: Publisert:

Brukergenerert innhold

  • Tony Halsall
    Otra IL
Denne artikkelen er over fem år gammel

Nyvinningen til Vest-Agder Orienteringskrets har blitt populær, det arrangeres et løp hver onsdag i vår og høst, og arrangøransvaret deles av de fleste klubbene.

Margrethe Omdal fra Vindbjart og Ove Kjetså fra Otra IL. Foto: Foto: Tony Halsall.

Otra IL, Oddersjaa, Kristiansand Orienteringsklubb, Søgne og Songdalen Orienteringsklubb, Birkenes IL, Høvdingen IK, Marnardal IL og Vindbjart IL, alle arrangerer to løp hver, med ett på våren og ett på høsten. Til sammen 18 løp, der det er premiering ved minst åtte fullførte løp.

Resultatlista fra løpet 20. mai finner du her.

Løpene skal være enkle med maks fem løyper:

1\. A-lang, som kan variere fra 4,5 til 6 km, etter terrengets beskaffenhet

2\. A-kort, som er noe kortere, men med samme vanskelighetsgrad og flere av de samme postene

3\. B-løype, som være noe enklere, ved at det f.eks er en oppfangende detalj etter postene som indikerer at du har bommet, men kan vite hvor du er.

4\. C-løype, som har klare ledelinjer på strekkene i tillegg – kan benyttes av 12-åringer med litt erfaring.

5\. N-løype for Råtassene og løpere opp til 12 år

Bente og Kristin Mestad fra Torridal, ivrige o-løpere og skiløpere. Foto: Foto: Tony Halsall.

Arrangementet skal ellers være enkelt med tidtaking på brikkene uten oppslag av resultater, men tanken er at de legges på nett.

Det er påmelding på Eventor, og alle oppfordres til å gjøre det slik at antall kart kan anslås så sikkert som mulig.

Tanken er at løpene skal vandre rundt i kretsen, og alle klubber skal kunne arrangere dem. Da kan vi også få variasjon i terrengtypen slik at det kan varieres mellom kompassløping, postplukk, løping i kystnært terreng og lengre inn i landet. Det kan muligens bli litt avstand fra parkering til samlingsplass for å kunne utnytte terreng som ikke brukes mye.

De spreke Otrapenjonistene Inge Klepsland og John Gautestad i dyp veivalgsdiskusjon. Foto: Foto: Tony Halsall.

Onsdag 20. mai ble det sjette vår-løpet arrangert i nydelig vær i Birkeland, en flott ramme til arrangementet på en gård utenfor sentrum, der arrangørene hadde organisert det hele meget profesjonelt. Hele 106 deltagere var med, og arrangørene i Birkeland markedsførte løpet som krevende og utfordrende orientering, i grovkupert sørlandsterreng. Partier med tett vegetasjon. Noen stier. Det er aktiv skogsdrift i området og løperne vil møte skog i ulik utvikling.

Orientering er for alle, på disse løpene finner du alt fra barn til pensjonister, litt små-korpulente hobbyløpere fra Evje som Tony Halsall til norgesmester og nærmest profesjonelle som Hans Gunnar Omdal fra Vennesla. Det er et nivå som passer alle, og konkurransen er kun mot deg selv.

Ove og Roald fra Otra IL diskuterer. Foto: Foto: Tony Halsall

De forskjellige løypene/kartene finner du her

N-løype 1,6 km

C-løype 2,3 km

B-løype 2,9 km

A-kort 2,9 km

A-Lang 5,5 km

Kommende løp er på Høvåg, med Høvdingen IL som arrangør, link til påmelding finner du HER,

Hele terminlista i eventor finner du HER

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Birkenes IL
  2. Kristiansand Orienteringsklubb
  3. Orientering
  4. Otra IL
  5. IL Vindbjart