Seriemestrene fra de europeiske ligaene møtes denne uken til EM for klubblag i Frankrike. Norge var representert med årets norgesmestre, Kristiansand Badminton Klubb (KBK).

Det er 15 år siden sist KBK deltok i dette mesterskapet. På laget spilte Marlene Wåland, Helene Abusdal, Øystein Larsen og Jim Ronny Andersen.

KBK kom i en tøff gruppe med vinnerne fra Italia, Tsjekkia og Belgia. Det spilles fem enkeltkamper mot hvert av lagene: herresingle, damesingle, herredouble, damedouble og mixdouble.

Italia viste seg å være det aller sterkeste laget i gruppen og vant alle sine tre lagkamper. Jim Ronny Andersen var tett på en seier i herresingle, men etter en forrykende start på kampen tok kreftene slutt og den indonesiske spilleren på det italienske laget vant 15-21, 21-10, 21-16. Damedouble med Marlene Wåland/Helene Abusdal vant også et sett, men tapte til slutt 26-24, 11-21, 11-21. 5-0 til BC Milan fra Italia.

Neste lagkamp var mot Tsjekkia, som på forhånd var favoritt til å vinne gruppen. Også mot den tsjekkiske herresingle-spilleren var Jim Ronny Andersen helt på høyden. De måtte gjennom tre sett for å avgjøre kampen. Den tsjekkiske spilleren vant til slutt 21-19, 17-21, 21-13. EM-debutanten Marlene Wåland fikset så to seire til KBK, først i damesingle og så i damedouble med Helene Abusdal. Begge kampene var svært jevne og det var godt gjort av 17-årige Marlene å holde hodet kaldt på slutten av kampene. 3-2 til de tsjekkiske mestrene.

Siste lagkamp var mot det belgiske klubblaget. Det startet bra for KBK med seier i to sett i mixdouble med Helene Abusdal/Jim Ronny Andersen. Så tapte Marlene Wåland sin singlekamp i tre jevne sett. Belgierne var for sterke i herresingle og damedouble, men i herredouble dro Øystein Larsen/Jim Ronny Andersen hjem KBK sin andre seier. Det endte 3-2 til Belgia, men sørlendingene viste at de absolutt har noe å stille opp med mot flere av de andre europeiske lagene.

Lørdag og søndag spilles semifinaler og finale i EM for klubblag i Tours, Frankrike.