Scoret hat trick i Vindbjarts storseier

Tre mål fra Emil Grønn Pedersen bidro til at Vindbjart slo Madla 5-1 i heten på Moseidmoen.

Publisert: Publisert:

Lørdagens Vindbjart-målscorere og debutant: Markus Nyhus (f.v.), Emil Grønn Pedersen, Børge Engesland og Ishan Skårdal. Foto: Stian Bøe

Brukergenerert innhold

  • Stian Bøe, Vindbjart FK
Denne artikkelen er over to år gammel

VENNESLA: Ny seier på Moseidmoen, mye mål og flere unge spillere stod frem da noen av de eldre var utilgjengelige. Var lørdagens nedsabling av Madla et bevis på at Vindbjart har begynt å snu skuta, og selv om det fortsatt er tidlig, tenker å blande seg inn i tetstriden i år? Det er bare fem poeng opp til førsteplass nå fra Vindbjarts åttendeplass i sin 3. divisjonsavdeling, og vi har allerede spilt mot mange av lagene i toppen.
Kampen begynte på verst mulig vis for hjemmelaget. En lang ball inn i feltet ble stusset videre, keeper Johnny så ut til å ha kontroll, men et langt strakt bein, med knotter foran, rakk fram til ballen like før keeper, og det var nok til å dytte den i mål, mens Johnny ble liggende igjen som svarteper med en skadet lillefinger.

Vindbjart-benken var ikke spesielt fornøyde med dommeren i den situasjonen. Kampen fortsatte med to ganske jevne lag, Madla var til tider farlige når de begynte å nærme seg vårt lag, store, sterke spillere. Vi fikk til en del spill på kantene, men kombinasjonen å både få til et bra innlegg og samtidig være først på innlegget var vrien å få til i første omgang.

Emil Grønn Pedersen var på et innlegg fra Sondre Nordhagen etter et kvarters spill, men keeper var ute og blokkerte, Madla kontret fint og raskt, og scoret, men i denne situasjonen var det kanskje vi som var heldige, det ble i hvert fall avblåst for offside.

Etter 38 minutter fikk vi endelig til den tidligere nevnte kombinasjonen, Peder Andrés Åsemoen Karlsen la hardt og langt inn fra venstre, og mens Steinar Skeie ropte ‘Eeeeemil! Der skal du være!’ var det Børge Engesland som var der Emil skulle være og satte kontant ballen inn i motsatt hjørne med bredsiden.

Siste halvdel av omgangen så vi at overtaket tippet vår vei, og fire minutter på overtid fikk vi et nytt mål. Kawsu Jabai trikset og driblet seg fremover på venstre siden, kom seg forbi en mann eller tre, mistet kontrollen, fikk ballen litt heldig tilbake igjen og la en ball fra dødlinja ut til Emil som puttet inn ledermålet bare sekunder før pause.

Emils andre mål. Foto: Stian Bøe


Madla startet andre omgang med en stor sjanse, men nokså raskt styrte vi kampen vår vei. En corner etter en times spill ble bare klarert noen få meter av Madlas keeper, og Emil satte ballen på volley inn i hjørnet, ikke så ulikt Markus Nyhus’ mål sist helg. Bra avslutningsteknikk.

Ti minutter senere var Emil på ferde igjen, denne gang med noen flere berøringer på ballen, vendte rundt og laget 4-1 med et skudd nede i hjørnet. Madla hang ikke med i mesteparten av andre omgang, vi fikk mye rom å spille i, og den ene gangen de kom til en stor sjanse var Johnny på plass med et tigersprang (TV-redning?).

Emil var hissig på mer mål, og ble kanskje litt overivrig i noen situasjoner, det ble hans angrepskollega fra Tveit, Markus Nyhus som fikk sette spikeren i Madla-kista med en perfekt heading på overtid, fra Daniel Goa Utgårds corner. Etter en litt heldig og effektiv 2-1-ledelse til pause kan vi nok si at 5-1 til slutt var fullt fortjent.
I dag manglet rutinerte spillere som Christian Follerås, Joachim Holberg Eriksen og Alain Delgado. Inn kom Ishan Skårdal fra Vikeland inn til sin første start, Sondre Nordhagen fra Moseidmoen var tilbake igjen på den andre backplassen. Børge Engesland, også fra Moseidmoen bekledde den sentrale midtbaneposisjonen med bravur, Peder fikk spille angrep/kant, noe som passer ham mye bedre enn backplass, og Emil viste at vi kan score mye mål uten at sesongens assistkonge, Berry Gerezgi (suspendert for fire gule kort), er på banen.

Bare nesten i krysset fra Magnus Langerud. Foto: Stian Bøe

Etter nokså nøyaktig ett år uten mål på A-laget har Emil nå fire på to kamper. Markus Nyhus skåret også i sin andre kamp på rad, og er nå etter våre tall oppe i dobbelt så mange Vindbjart-mål som sin mer meritterte bror Henrik.
PS! For en ekstra dekning på benken, ble vår tidligere storscorer Øyvind Løkkebø Gausdal ringt opp og hentet hjem fra badetur. Tror nok det er for tidlig å spekulere i comeback, men kanskje hans tilstedeværelse ga dagens angripere et ekstra insentiv for å vise at Gaus kan holde seg bak sperrebåndet ved innbytterbua på kampdag.

Neste kamp nå er borte mot Staal Jørpeland lørdag 9.juni.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Moseidmoen
  2. Vindbjart FK