Kristiansander på pallen i København

Kristiansanderen Tarjei Nøstvold Svalastog og makker Anna Caroline Fladby sto for Norges beste resultat under helgas Copenhagen Open 2019.

Publisert:

Tarjei Nøstvold Svalastog (20) sammen med sin dansepartner Anna Caroline Fladby (18) fra Lillestrøm. Begge representerer NeRo Danseklubb. Foto: David Brocken

Brukergenerert innhold

  • May Lene Øvre
    Kristiansand Danseklubb
Denne artikkelen er over ett år gammel

Tarjei har tidligere vært medlem og aktiv danser for Kristiansand Danseklubb. I København fikk han og makker Anna sølv i Rising Star Latin søndag. Tarjei og Anna vant to av fem danser og var bare ett poeng unna sammelagtseieren.

Dagen før danset de World Open Latin og kom seg til kvartfinalen blant mange gode dansere, og paret er godt fornøyd med sine prestasjoner og resultater. Tarjei flyttet til Lillestrøm etter å ha avsluttet samarbeidet med sin dansepartner da han gikk 1. året på Vågsbygd VGS danselinje.

KDK-paret Vetle Kleveland og Helene Au. Foto: Privat

Spente

KDK-paret Vetle Kleveland (17) og Helene Au (15) ble i helga beste norske ungdomspar i Youth Open Standard da de danset seg til en finaleplass, og fikk en fin sjetteplass.

Paret har danset sammen i kun fire måneder, og dette var ei helg de hadde sett fram til med stor spenning. Vetle har lang erfaring fra rekrutteringslandslag og internasjonale konkurranser med tidligere partner, mens Helene danset sin aller første internasjonale konkurranse i Riga i april i år. Dette var altså bare hennes andre internasjonale konkurranse og spenningen var stor.

Aldersklassen i sportsdans bestemmes av den eldste i paret, noe som betyr at Helene som egentlig hører til i junior 2, må konkurrere i ungdomsklassen (16-18 år). Å bli eneste norske par som gikk helt til finalen var en stor prestasjon, og en fantastisk opplevelse for danseparet. Gøy når iherdig trening gir så gode resultater!

Vetle og Helene danser kun standard.

Jens Kristian Riisøen Auring og Amalie Aune. Foto: MM Photography

Solide

Jens Kristian Riisøen Auring (18) og Amalie Aune (15) er godt fornøyd med helgas prestasjoner under Copenhagen Open. Paret danset seg til en finaleplass søndag kveld og fikk femteplass i WDSF Youth Latin, også her var det kun ett par fra Norge som tok finaleplass.

Duoen danset Youth Open Standard, og fikk en 8. plass. Paret danser begge dansegrener: standard og latin, og har gode og jevne resultater i begge stilarter.

Paret deltok også i ”Rising Star Standard” lørdag og her var de også det eneste norske ungdomsparet som kom seg videre til semifinalen, og fikk 12. plass.

I søndagens ”Rising Star latin” var det fire norske par med i semifinalen, og Jens Kristian og Amalie ble beste ungdomspar og fikk 10.plass.

Paret danset Youth Open Standard, og fikk en 8. plass. Paret danser begge dansegrener: standard og latin, og har gode og jevne resultater i begge stilarter.

Trenerne Janick Glud Løwe og Pia Lundanes Løwe (NeRO) var en kjempegod støtte for parene (Tarjei og Anna / Jens Kristian og Amalie / Vetle og Helene) mellom rundene. Med en fantastisk norsk heiagjeng som sto ringside og heiet på alle de norske parene som var på dansegolvet ble dette til en uforglemmelig opplevelse for de unge danserne.

Alexander Arnstad Støa og Norunn Ringvoll. Foto: Privat

Ny partner

Kristiansandsjenta Norunn Ringvoll (17) flyttet februar i år til Lillestrøm for å trene med sin nye dansepartner Alexander Arnstad Støa fra Lillestrøm og paret representerer LSK Dans. Norunn som gikk 2. året på Vågsbygd VGS danselinje, byttet skole til Lillestrøm VGS for å kunne trene daglig sammen med sin partner.

Alexander og Norunn var det ferskeste norske paret som deltok. De har bare danset sammen i litt over to måneder, men viste meget gode prestasjoner på dansegolvet. Paret danser både standard og latin (10-dans) og de var godt fornøyde med å komme til semifinale i både WDSF Youth Standard og latin.

I tillegg ble det semifinale i Rising star latin, og her konkurrerer man også mot voksne dansere. En meget sterk start på et nytt danse partnerskap. Anita Langseth er parets trener og sto ringside og coachet paret.

Vetle og Helene, Alexander og Norunn samt Jens Kristian og Amalie er-gode venner og sterke konkurrenter på dansegulvet Foto: Privat

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kristiansand Danseklubb
  2. Dans