15-åring imponerte Arendal-seniorene

Mathias Skjævestad viste seg onsdag godt frem på A-treninga til Arendal Fotball.

Publisert: Publisert:

Mathias Skjævestad med en ny redning på onsdagens trening med 2. divisjonslaget Arendal Fotball. Foto: Vidar Lorentsen

Brukergenerert innhold

  • Vidar Lorentsen
    Arendal Fotball

ARENDAL: Han er konfirmant i år og bare 15 år gammel, Granes lovende keeper Mathias Skjævestad. Denne sesongen spiller han for G15-laget til Grane. Overgangen til å få prøve seg på trening med førstelaget til Arendal Fotball er stor.

Men selv om det var en smånervøs Mathias som møtte til sin første A-trening med Arendal, var det også en unggutt uten så mye respekt som skred til verket. I løpet av treningen fikk han vist flere ganger at han er en lokal gutt som det er verdt å holde øye med i årene som kommer.

Høyere nivå

Treningene til Arendal gjennomføres uten kontakt som følge av koronapandemien. Dermed er det smått med spillsekvenser på treningene om dagen. Men det skytes flittig likevel.

Mathias synes det var spennende å få prøve seg sammen med seniorene:

– Nivået er langt høyere og skuddene langt hardere enn det jeg er vant med, men det var gøy likevel. Det er positivt at Arendal følger med og gir meg en slik mulighet.

Får mye skryt

Keepertrener for Arendal Fotball, Bjørge Fedje, likte godt det han så av den unge keeperen. Fedje er blitt kjent med 15-åringen gjennom landslagsskolen og Skjævestad har spilt flere kretskamper for NFF Agder i sin årsklasse. Skjævestad har også vært med på fotballforbundets talentleir i Porsgrunn.

– Mathias gjorde et veldig godt inntrykk på treningen. Det er en spennende keepertype vi har med å gjøre, som har stort potensial. Han er en keeper jeg kommer til å følge veldig godt med på i tiden som kommer, påpeker Arendal Fotballs keepertrener, som legger til: 

– Jeg er veldig glad for det samarbeidet vi har med Grane som gjør at vi kan følge slike lovende spillere som Mathias.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Arendal Fotball
  2. Fotball