Tjomsland etter fjerdeplass i EM: – Nå venter USA

Etter den sterke fjerdeplassen i EM onsdag kveld venter USA-eventyr for Øystein Tjomsland og hans superhoppe Thankful.

Publisert: Publisert:

Thankful beviste onsdag kveld at hun tilhører den absolutte Europa-eliten da hun ble nummer fire i EM for hopper. Her fra et tidligere seiersløp sammen med trener Øystein Tjomsland fra Søgne. Foto: Morten Skifjeld

Brukergenerert innhold

  • Richard Ekhaugen, samfunns- og mediekontakt Sørlandets Travpark

– Å trene fram en hest for verdenseliten er en stor fjær i hatten for teamet vårt, og et bevis på at mine spesialutviklede treningsmetoder fungerer, fastslår Tjomsland dagen etter at Thankful leverte en strålende innsats som ga fjerdeplass i europamesterskapet for hopper i Stockholm.

Samtidig er Tjomsland klar på at det er marginer som skiller på dette nivået, og at Thankful fort kunne tatt steget helt til topps med større klaff underveis i løpet.

– Hun var brenngod, altså! Hun var litt ivrig rett etter start og ikke helt i balanse. Det gjorde sitt til at hun ikke kom ned i førstespor. Det er så jevnt mellom disse hestene at å måtte gå i bane to hele løpet gjør at det blir langt til mål, fastslår en stolt sørlandstrener.

Drar Real Madrid-sammenligning

Tjomsland benytter et språklig bilde fra fotballen for å forklare hvor stor prestasjonen til Thankful faktisk er. Å gå fra å være en av de beste juniorene i landet som 3- og 4-åring til å hevde seg blant noen av verdens beste hopper i EM.

– Det blir som en spiller som går rett inn i førsteelleveren til Real Madrid uten først å tilbringe fem år i ungdomsavdelingen, beskriver 49-åringen fra Søgne.

USA-eventyr

Nå har hestens eiere, Rune H. Eriksen og Morten Simon Moe, bestemt seg for å satse mot et USA-eventyr for topphoppa.

– Det ser sånn ut. Hun var veldig bra i går, så det blir spennende, sier Eriksen til fagbladet Trav og Galopp-Nytt.

Dermed blir Thankful den første sørlandshesten på 33 år som reiser over Atlanteren for å starte. I 1987 gjorde Scott Iran og Kristen T. Gundersen to starter i USA.

Filial i USA og Frankrike?

– Thankful reiser nå først til Amsterdam og deretter videre til USA. Det blir svensk-amerikanske Nancy Takter som får treneransvaret for henne, følger Tjomsland opp før han innrømmer at han selv går med spennende planer for framtida:

– På sikt er jeg ikke fremmed for å ha filialer i USA og Frankrike, men på grunn av koronasituasjonen er det umulig å få til nå.

Tjomsland markerte seg med ettertrykk på den svenske storbanen Solvalla onsdag kveld. Våler Nicolai vant kaldblodsløpet «Jäntungens lopp» og sikret seg 200.000 svenske kroner. Tjomslands andre hest i løpet, Philip Lyn, spurtet storveis og kapret bronsen.

Les også:

Tjomslands superhoppe skal erobre Europa

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Øystein Tjomsland
  2. Trav