Vildalen så rødt i NM-seier

Hermann Vildalen (24) ble utvist i søndagens NM-kamp mot Falk Horten, som ØIF Arendal vant 25-23.

Publisert: Publisert:

Kristiansanderen Hermann Vildalen ble utvist etter en takling i søndagens cupkamp borte mot Falk Horten. Foto: May Elin Aunli (arkivfoto)

Brukergenerert innhold

  • ØIF Arendal

Hermann Vildalen fikk en tøff dag på jobben i mot Falk-Horten i første NM runde. Midtveis i 2. omgang kom linjespilleren til Horten seg igjennom noe som førte til at Vildalen kom seint inn i duellen. Kristiansanderen ble belønnet med direkte rødt kort, noe som hovedpersonen selv syntes var i strengeste laget:

– Ja, jeg syntes det var veldig strengt. Vi slo litt fort sprekker og sliter litt bakover i denne perioden. Linjespilleren til Horten klarte å snike seg inn mellom meg og Josip, og så går jeg litt seint inn i duellen med han. Det var en stygg takling, men langt fra rødt kort, synes jeg.

Fikk en vekker

Men det røde kortet skulle vise seg å være den vekkeren som ØIF Arendal behøvde. For etter å ha slitt lenge i kampen klarte gutta endelig å stikke av med en liten luke på et par mål. Dette skulle vise seg å holde hele veien.

– Tja, vi spilte en dårlig kamp – hele kampen igjennom. Heldigvis så løsnet det litt til slutt etter det røde kortet mitt. Nå er vi videre i NM og må bare legge denne kampen bak oss, for dette var ikke godt nok til å imponere noen, sier Vildalen.

Første omgang ble langt jevnere enn forventet. Selv om den startet oppskriftsmessig med ØIF Arendal i føringen fra første scoring. Etter vel åtte minutter hadde arendalittene scoret dobbelt så mange mål som gutta fra Horten. Stillingen var 3-6.

Men så kom det en svak periode. Fra 8.30 til 24.16, en periode på nesten 16 minutter, scoret bortelaget kun to ganger. Heldigvis scoret ikke Falk «mer enn» fire mål i samme periode. Dermed var det ØIF Arendal som ledet da vi gikk inn i omgangens siste fem minutter. Stillingen var 7-8. Og siden begge lagene brukte siste fem minutter til å score to mål hver seg, ble pauseresultatet 8-10.

Marinko Kurtović lot Hermann Gjekstad (høyrekant) og kristiansanderen Jørg William Fiala Gjermundnes (venstreback) spille mye av den første omgangen. Spillere som var lite involvert i sesongpremieren på hjemmebane mot Halden søndag for en uke siden.

En som satt hele første omgang var Hermann Vildalen. Da andre omgangen startet ønsket ØIF-trener Marinko Kurtovic å trekke veksler på toppscoreren fra Halden-kampen. Ikke så dumt. Han scoret ØIF Arendals første scoring etter at Falk hadde scoret omgangens to første mål og utlignet ØIF Arendals ledelse.

Vildalen scoret også ØIF Arendals andre scoring i andre omgang. Uten at det brakte ØIF Arendal foran. For Falk scoret jevnt og trutt. Og 5 minutter ut i 2. omgang ledet hjemmelaget med 13-12. Et passe tidspunkt for hovedtrener Kurtovic til å kalle troppene sammen i en «timeout». Bare 5 minutter og 30 sekunder ut i omgangen.

Responsen fremover kom umiddelbart. Utligning til 13-13. I påfølgende angrep kontret Falk og fullførte et gjennombrudd. I gjennombruddet taklet Hermann Vildalen i skuddarm og ble «premiert» med rødt kort av dommerne. En veldig streng avgjørelse, men som nok kan forsvares.

«Gamlegutta» tok ansvar

Kanskje var det noe slik som skulle til for å «tenne» ØIF Arendal-spillerne som spilte i blå drakter for dagen. For etter 40 minutter og 50 sekunder var det hjemmelaget som fikk behov for en «timeout». Da hadde «gamlegutta» hos sørlendingene selv tatt ballen i egne hender og scoret tre ØIF Arendal-scoringer. Eirik Heia Pedersen 2 og Sondre Paulsen 1 (fra 7-meter). Dermed var det bortelaget som var tilbake i føringen. Tavla lyste 15-18.

Halvveis i andre omgang hadde kaptein Rammel også fylt på målkvoten og ført ØIF Arendal tilbake i tre måls ledelse etter at Falk hadde redusert litt tidligere. To raske hjemmescoringer fulgte og etter 47 minutter ba Marinko Kurtović om ØIF Arendals andre «timeout» i omgangen. Da var Falk bare målet bak på stillingen 18-19.

I angrepet etter timeout økte ØIF Arendal tempo i kampen. Falk kom på etterskudd og Eirik Heia Pedersen kunne løpe igjennom og føre ØIF Arendal opp i to måls ledelse. Samtidig som Falk fikk kjenne på hvordan det går når man forsøker å kompensere manglende tempo i «beina» med stive armer. Sånt blir det 2-minutter av.

I det vi skulle inn i kampens siste fem minutter ba Falk-trener Johnny Jensen om «timeout». Stillingen var 21-23 etter en Eirik Heia Pedersen-scoring.

Mario Matic scoret 22-25 med ett minutt igjen å spille og sikrer med det ØIF Arendal avansement til neste NM-runde. Da hjalp det lite at Falk reduserte til sluttresultatet 23-25.

ØIF Arendal-statistikk mot Falk Horten Foto: Skjermdump fra handball.no

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. ØIF Arendal
  2. Håndball
  3. Falk Horten