Pirates’ U17-lag har sju strake seire i den danske serien, inkludert to sist helg. Bak fra venstre: Trener Hans Daniel Sæther, Jim Arvid Olsen, Saleh Jama, Ketiel Tefasa, Christoffer Selfors, Oliver Graham-Hansen, Ibrahim Knutsen Douaieb og trener Igor Ruzic. Foran fra venstre: Noah Christensen, Erik Forberg, Damjan Petkovski, Balder Søberg-Medin, Abdirahman Sharif og Annel Praso. Foto: Privat

Unge pirater i medvind

Kristiandsand Pirates’ U17-lag har vunnet samtlige kamper i den danske serien.

Brukergenerert innhold

Geir Morten Holtan
Kristiansand Pirates
Publisert:

Denne helgen reiste Kristiansand Pirates’ U17-spillere og herrelag over til Danmark for å spille flere basketballkamper i sine respektive serier.

U17-spillerne var spente på om de denne gangen ville møte jevnere motstand enn de har gjort på de tidligere turene i høst. Før helgas kamper hadde U17-laget kjørt over motstanderne i fem matcher og reist ubeseiret tilbake til landet i nord. Denne helga ble nok en oppvisning i god basket, og gutta viser at de ikke har tenkt å gi seg før gullet er tatt fra danskene. Det ble spilt to kamper denne helga, en på lørdag og en på søndag, og begge med samme utfall. Piratene senker all motstand i denne serien.

Foto: Privat

Mest spenning var det i første kampen mot Risskov Raptors White, et lag som hadde vunnet alle sine kamper til nå i sesongen. Det ble en jevn start på kampen, men piratene tok mer og mer grep om kampen og vant betryggende 84-51. Helgas andre kamp var mot Brønderslev Basketball klub, et lag midt på tabellen. Under ledelse av Igor Ruzic og Hansi Sæther har gutta funnet riktig retning på kompasset, og helgas siste kamp ble feiret med både salt mat og søt mat på ferja hjem etter at den endte med en solid 50 poengs seier, 97-47. Pirates er så langt ubeseiret og leder serien, selv med én kamp mindre spilt enn Alborg Vikings på andreplass.

Aksel Moe Ruzic til høyre, Annel Praso til venstre. Foto: Privat

Denne helga manglet U17-laget Aksel Moe Ruzic, siden han skulle på landslagssamling. Denne måtte han imidlertid stå over grunnet sykdom. I fjor var for øvrig Fredrik Gaudestad fra Pirates med på U17-landslaget.

Slo serielederen

Herrelaget fikk sin første seier i Danmark forrige helg, og det var en kamplysten gjeng som stilte på kaia tidlig lørdag morgen. Helgas første kamp var mot serieleder AGF. Som ventet ble det en tett og jevn kamp, hvor ingen av lagene ville gi fra seg lette poeng. Etter halvspilt kamp var bare noen få poeng som skilte lagene. Pirates benyttet pausen godt og kom aggressivt ut i starten av tredje periode. Danskene måtte seg slått 10-0 i løpet av de første to og et halvt minuttene. Forspranget som ble etablert klarte danskene ikke å ta igjen, og Pirates tok sin andre seier i Danmark ved å slå AGF 82-71.

Se video fra AGF-Pirates her:

To timer seinere sto igjen Pirates på parketten, og denne gangen var det AUS Basket 2 som var gjester. Fulle av selvtillit fra forrige kamp ble det fort klart at Pirates ville ha med seg en seier også fra denne kampen. Pirates tok ledelsen fra start og ga den aldri fra seg. Sluttresultat 79-70 i Pirates’ favør.

Tapte revansjkamp

Søndag var det AUS Basket 1 som var motstander, et lag Kristiansand Pirates slo for forrige helg. Søndagens kamp begynte jevnt og AUS Basket 1 gikk til pause med en knapp ledelse på to poeng. Danskene brukte pausen godt, og i løpet av tredje periode bygget de seg opp en ledelse. Kristiansand Pirates klarte ikke å tette hullet i skuta i løpet av den siste perioden, og gikk på et surt 75-55-tap.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785