Skytterbragd av Caroline (14)

Caroline Finnestad Lund fra Søgne skjøt perfekte 35 sentrumstiere på tirsdagens karusellstevne. Det er høyst trolig norgesrekord.

Publisert

Caroline Finnestad Lund sammen med sin meritterte skytterpappa Tor Harald Lund (51) etter tirsdagens karusellstevne på 15 meter innendørs i Kristiansand. Foto: Roar Engen

Brukergenerert innhold

  • Kjell Arild Kleivkås
    Kristiansand og omegn skytterlag
  1. Leserne mener

KRISTIANSAND: – Det har ikke gått opp for meg ennå hvor stort dette er, sier Caroline.

Etter skytterbragden har det vært det full kok på Facebook-siden Diskusjonsforum på DFS, der et innlegg om prestasjonen nå har fått 1300 likes og nær 200 kommentarer. Flere har spekulert i om veteranen Odd Kolsrud har klart et like godt resultat, men det blir avkreftet av Kolsrud selv, som skriver at han har klart 33 av 35 sentrumstiere og at Caroline nok er den første noensinne med 35 sentrumstiere på 15 meter innendørs.

Knøttliten sentrumsblink

Selve tierblinken er bare to millimeter i diameter. Sentrumsblinken er enda mindre. Bare fire av de 35 skuddene til Caroline var i ytterkanten av sentrum, altså med poengsummen 10,5. De øvrige var fordelt på 10,6 (ti skudd), 10,7 (ti skudd), 10,8 (åtte skudd) og tre på det ultimate 10,9 (tre skudd). Regner man desimaler, blir summen 374,1, noe som gir et snitt på 10,7.

– Jeg visste at jeg hadde skutt 350 poeng, men regnet med at det ville være noen yttertiere blant de 35 blinkene. Det var selvfølgelig gøy å se at det bare var innertiere, sier Caroline.

Les også

Dette er Norges beste skytterfamilie. Nå drømmer barna om å kopiere foreldrene

Slik fordelte de 35 skuddene til Caroline seg i tirsdagens stevne. 10,9 er den ultimate score, og alt fra 10,5 og opp til 10,9 regnes som en sentrumstier. Foto: Privat

Det er ikke mulig å skyte bedre enn det Caroline har gjort med sine 350 poeng på 35 skudd, men om dette også er verdensrekord, vites ikke. I så tilfelle må noen ha skutt enda mer «perfekte» sentrumstiere. Det er uansett er resultat i verdensklasse av den unge Søgne-skytteren.

Caroline har i et tidligere innendørsstevne skutt 34 sentrumstierer. Hun skyter i klassen eldre rekrutt. Det er denne klassen, sammen med rekruttklassen og de to eldste veteranklassene (V65 og V73), at utøverne skyter sine 35 skudd liggende. I junior- og V55-klassen skytes det også knestående og i seniorklassen skytes det liggende, knestående og stående.

Blir juniorskytter

Caroline har vunnet det som vinnes kan som rekrutt og eldre rekrutt i Norge og gleder seg til å bli juniorskytter kommende sesong.

– Det blir gøy og utfordrende også å skulle skyte knestående i konkurranser. Nå har jeg skutt liggende i ti år, så det er på tide med noe nytt, sier hun.

Hun er avgangselev ved Tinntjønn skole. Ved siden av skytingen driver hun også med håndball, som back på Søgnes J15-lag.

Konsentrerte skyttere i Sukkevannhallen tirsdag. Torsdag er det nytt stevne i samme hall. Foto: Roar Engen

Publisert
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785