Satte pers etter langt skadeopphold

Etter en langvarig ryggskade var det deilig å få til en god sjukampkonkurranse igjen.

Publisert:

Emilie Berge (20) fra Iveland på toppen av sjukamp-pallen i USA. Med 5632 poeng satte hun både skolerekord for sitt universitet The University of South Alabama og mesterskapsrekord (Sun Belt Conference Outdoor Championships). Foto: Megan James

Brukergenerert innhold

  • Emilie Berge
Denne artikkelen er over to år gammel

For en drøy uke siden satte jeg personlig rekord sammenlagt i sjukamp med 5632 poeng i Sun Belt Conference Outdoor Championships i San Marcos, USA. Etter en svært dårlig treningshøst på grunn av ryggskade er det deilig å merke fremgang. Mangel på god grunntrening tror jeg også er hovedgrunnen til at jeg har slitt med mange andre småskader.

I konkurransen hadde jeg følgende serie:

100 meter hekk: 14 sekunder (978 poeng)

Høyde: 1,75 meter (916 poeng)

Kulestøt: 11,93 meter (656 poeng)

200 meter: 25,5 sekunder (841 poeng)

Lengde: 5,80 meter (789 poeng)

Spyd: 37,84 meter (626 poeng)

800 meter: 2.19,82 minutter (826 poeng)

Totalt: 5632 poeng

I aksjon på 100 meter hekk. Foto: Megan James

Jeg har måttet trene mye alternativt, og det har blitt en del timer i bassenget og på elipsemaskinen. I år har det gått bedre enn forventet og mitt mål nå er å gjøre så godt jeg kan i den kommende Nationals-konkurransen 6.-9. juni.

Etter snart to år i USA trives jeg fortsatt veldig godt her på universitetet sosialt, på trening og akademisk, men jeg kan merke at jeg bruker mer og mer tid på skolearbeid ettersom jeg begynner å ta vanskeligere fag. Jeg studerer biologi med en minor i marine vitenskap og er forhåpentligvis ferdig våren 2020. Jeg bor i en leilighet med to andre idrettsutøvere fra henholdsvis Estland og Serbia.

Tilløpet i høydekonkurransen. Foto: Megan James

Jeg er nå nummer fem på all time-listen for sjukamp damer i Norge. På sikt er målet å slå rekorden til Ida Marcussen på 6226 poeng. Siden jeg har slitt og sliter så mye med skader for øyeblikket er målet akkurat nå bare å gjøre så godt jeg kan på Nationals og etterpå fokusere på å bli kvitt skader og jobbe skadeforebyggende for neste sesong.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. USA
  2. Blogg
  3. Friidrett
  4. Emilie Berge