Sølv til KBK-duo i junior-NM

Marlene Wåland og og Charlotte Leinan sikret seg hver sin sølvmedalje i helgas badmintonmesterskap. KBK sanket i alt sju NM-medaljer.

Publisert: Publisert:

<p>Marlene Wåland (.t.v.) tok sølvmedalje i damesingel bak Vilde Espeseth. Charlotte Leinan (t.h.) tok bronsemedalje i singel og sølv i mixed double. Foto: Privat.</p>

Brukergenerert innhold

  • Jahn Olav Marum, KBK
Denne artikkelen er over fire år gammel

I helgen ble det avviklet NM i badminton for junior i Stavanger. Kristiansand Badmintonklubb (KBK) stilte med ti spillere.

Marlene Wåland spilte seg helt fram til finalen i damesingel. Hun hadde flere vanskelige kamper på sin vei, bl.a. mot klubbvenninnen Charlotte Leinan i semifinalen.

– Her vinner Marlene 21-15 i 3. og avgjørende sett etter bra spill av begge to, sier KBK-trener Anders B. Petersen og legger til:

– I finalen mot Vilde Espeseth ble det tap 12/21- 15/21. Vilde er fysisk veldig sterk og gjør nesten ikke feil, så Marlene gjorde en god figur også i finalen. Hun spilte offensivt og friskt, men hadde rett og slett høyere feilprosent.

– Dette ble jo også utfallet i senior-NM i februar, så disse to jentene holder et høyt nivå, og Vilde er bare best, understreker dansken.

På guttesiden hadde Mads Marum en god lørdag i og med at han var klar for tre semifinaler søndag morgen. Men der ble det stopp.

– Etter å ha spilt meg frem til tre semifinaler er jeg litt tung i kroppen på søndag morgen, og kommer bakpå mot Torjus Flåtten i herresingelen. Ingen skam å tape for Torjus som tar sølv, men jeg skulle gjerne vært litt piggere og spilt bedre badminton i singelen, sa KBKs syttenårige talent etter bronsen.

Mads Marum tok tre bronsemedaljer i helgens junior-NM. Foto: Foto: Privat.

Han var svært nær finalespill i begge doublene, men både herredouble med Tobias Krømke (Sandefjord) og mixdouble med Emma Wåland endte med knepne tap og nye bronsemedaljer.

I mixed fikk Charlotte Leinan en fin sølvmedalje med Vegard Rikheim fra Frogner.

Noen interessante poeng sett med sørlandske øyne:

Mads Marum har ett år igjen som junior. Begge finalistene går ut etter denne sesongen

Emma Wåland og Thea Tønnessen kom til kvartfinalen i damedouble og har tre år igjen som junior.

Mandals Carlo Andersen vant to fine kamper og nærmer seg eliten med raske steg.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Badminton
  2. Kristiansand Badmintonklubb