Sølv til KBK-duo i junior-NM

Marlene Wåland og og Charlotte Leinan sikret seg hver sin sølvmedalje i helgas badmintonmesterskap. KBK sanket i alt sju NM-medaljer.

Publisert: Publisert:

<p>Marlene Wåland (.t.v.) tok sølvmedalje i damesingel bak Vilde Espeseth. Charlotte Leinan (t.h.) tok bronsemedalje i singel og sølv i mixed double. Foto: Privat.</p>

Brukergenerert innhold

  • Jahn Olav Marum, KBK
Denne artikkelen er over tre år gammel

I helgen ble det avviklet NM i badminton for junior i Stavanger. Kristiansand Badmintonklubb (KBK) stilte med ti spillere.

Marlene Wåland spilte seg helt fram til finalen i damesingel. Hun hadde flere vanskelige kamper på sin vei, bl.a. mot klubbvenninnen Charlotte Leinan i semifinalen.

– Her vinner Marlene 21-15 i 3. og avgjørende sett etter bra spill av begge to, sier KBK-trener Anders B. Petersen og legger til:

– I finalen mot Vilde Espeseth ble det tap 12/21- 15/21. Vilde er fysisk veldig sterk og gjør nesten ikke feil, så Marlene gjorde en god figur også i finalen. Hun spilte offensivt og friskt, men hadde rett og slett høyere feilprosent.

– Dette ble jo også utfallet i senior-NM i februar, så disse to jentene holder et høyt nivå, og Vilde er bare best, understreker dansken.

På guttesiden hadde Mads Marum en god lørdag i og med at han var klar for tre semifinaler søndag morgen. Men der ble det stopp.

– Etter å ha spilt meg frem til tre semifinaler er jeg litt tung i kroppen på søndag morgen, og kommer bakpå mot Torjus Flåtten i herresingelen. Ingen skam å tape for Torjus som tar sølv, men jeg skulle gjerne vært litt piggere og spilt bedre badminton i singelen, sa KBKs syttenårige talent etter bronsen.

Mads Marum tok tre bronsemedaljer i helgens junior-NM. Foto: Foto: Privat.

Han var svært nær finalespill i begge doublene, men både herredouble med Tobias Krømke (Sandefjord) og mixdouble med Emma Wåland endte med knepne tap og nye bronsemedaljer.

I mixed fikk Charlotte Leinan en fin sølvmedalje med Vegard Rikheim fra Frogner.

Noen interessante poeng sett med sørlandske øyne:

Mads Marum har ett år igjen som junior. Begge finalistene går ut etter denne sesongen

Emma Wåland og Thea Tønnessen kom til kvartfinalen i damedouble og har tre år igjen som junior.

Mandals Carlo Andersen vant to fine kamper og nærmer seg eliten med raske steg.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785