UTØVERBLOGG: Det ble et følelsesladet øyeblikk, for dette har vært en drøm i lang tid. Jeg vant gull i lag-NM i fjor, men det er noe eget å være alene på toppen av pallen.

Det var ekstremt jevnt i toppen i kvinneklassen i år, og av de tre jentene som kvalifiserte seg til finalen, var det kun én prikk som skilte. I finalen kjørte jeg feilfritt, det gjorde ikke de andre jentene og jeg gikk dermed av med seieren og ble norgesmester 2016.

Her er jeg sammen med alle NM-vinnerne: Nils-Johan Vold Gunvaldsen fra Grimstad trialklubb i juniorklassen (f.v.), meg i kvinneklassen, Helge Ruden fra Hobøl Motorklubb i veteranklassen og Håkon Pedersen Håkon Pedersen fra NMK Bergen i herre senior. Foto: Privat

NM er et løp bestående av 12 løyper som kjøres to ganger, hvor det er forskjellige vanskelighetsgrader. De tre beste i hver klasse går videre til en finale, hvor de tar med seg antall straffeprikker de har pådratt seg gjennom dagen. I finalen er det tre løyper som skal kjøres to ganger. Finaleseksjonene (løypene) har høyere vanskelighetsgrad, mer tilpasset toppførerne, for å skille finalistene slik at den beste går av med seieren.

mette5 Foto: Privat

Dette året har vært krevende, men utrolig gøy. Det har vært mange konkurranser i både inn- og utland. I 2016 har jeg blitt regionmester, norgesmester og nordisk mester. Jeg har også gode plasseringer i EM og VM fra årets sesong. Det kjennes utrolig bra og jeg er stolt av det jeg har oppnådd i årets sesong, sammen med alle mine støttespillere, teamet mitt og sponsorene mine.

mette1 Foto: Privat