Første NM-gull til Agder-skiskyttere i mix-stafett

Trioen Ingvild Sangesland, Lars Aasheim Svaland og Håkon Svaland satte virkelig Øvrebø og Birkenes på kartet i helgas mix-stafett.

Publisert:

Brukergenerert innhold

  • Øyvind Vaagland Reiten, Birkenes IL
Denne artikkelen er over tre år gammel

1 etappe: Ingvild Sangesland, Øvrebø IL

Flott etappe med to fulle hus. Vekslet som nr. fire av totalt 35 lag. 18,9 sek bak lederen Oppland Krets.

2 etappe: Lars Aasheim Svaland, Birkenes IL

Strålende etappe med to fulle hus på skyting og klart beste etappetid på andre etappe. Vekslet 37,2 sek foran neste lag Hordaland Krets.

3 etappe: Håkon Svaland, Birkenes IL

En meget solid siste etappe av Håkon med to fulle hus på skyting og god fart i sporet. Trygget med dette inn til seieren med en marging på 41,6 sek.

Dagens nest beste etappetid på siste etappe, Slått med to sek etter å ha paradert inn til seier uten full trøkk inn mot mål.

Sjarmøretappe

– Vi så for oss en plass topp ti før start, så det var veldig overraskende, sier Håkon og legger til:

– Sisteetappen ble en ren sjarmøretappe da jeg hadde 30 sekunds ledelse fra veksling. Det var en fantastisk følelse å gå siste runde og vite at vi skulle vinne! Spesielt med tanke på at Ingvild og Lars har hatt en litt tung sesong, så da visste jeg hvor mye det betydde for dem.

Vil vinne herrestafett

Det er første gang et lag fra Agder vinner NM-gull i mix-stafett. Birkenes har også forhåpning om å kunne hevde seg i kampen om gull under NM stafett for menn senior senere i år. Hvor vi uten sykdom i laget forventer å stille med følgende løpere:

Lars Aasheim Svaland, Håkon Svaland, Espen Uldal og Lars Helge Birkeland, alle fra Birkenes IL.

I fjor kapret Agder 3. plass i NM-stafetten. Da med Martin Rui (har gitt seg) fra Froland på laget istedenfor Espen Uldal. Ellers samme lag.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Birkenes IL
  2. Øvrebø IL
  3. Skiskyting