Fotballtalenter briljerte i skoleturnering

Det var både forbrødring og tøffe taklinger da KKG og St. Svithun videregående skole barket sammen i tre fotballkamper i Sørlandshallen.

Publisert:

Elever fra KKG og St. Svithun videregående skole stilte villig opp på lagbilde etter kamp. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Helene Haddeland, KKG
Denne artikkelen er over tre år gammel

KRISTIANSAND: Fredag var det duket for tre spennende fotballkamper mellom KKG og St. Svithun videregående skole fra Stavanger. Totalt seks lag møtte opp for å forsvare skolenes ære.

– Jeg er veldig fornøyd med kampen. Vi visste ikke helt hva vi kom til å møte, og ble litt sjokkerte og satt ut, da motstanderlaget viste seg å være ganske godt. Men vi ble bedre utover kampen, og jeg synes vi løste det fint. Jeg er fornøyd med egen innsats- det er alltid gøy å score. Det var deilig når skuddet, som kom ut av ingenting, gikk inn, sier en smilende Jostein Rudi, før han jogger bort til resten av vinnerlaget.

Jostein Rudi Foto: Privat

Foto: Privat

Foto: Privat

Mange tilskuere møtte opp for å heie fram lagene. For en femkroning kunne tilskuerne vedde på resultater, og vinne premier- en mulighet mange benyttet seg av. Flest valgte å vedde på dagens siste kamp, en kamp mellom skolenes eldste elever.

Foto: Privat

Med både skader og straffespark, skulle dette vise seg å bli en spennende og dramatisk kamp. Kampen nådde sitt klimaks like før pause, da begge lagene, i et og samme minutt, scoret hver sine mål som begge ble annullert av ulike grunner. Det var til slutt KKG som trakk det lengste strået, og gikk seirende ut av kampen som endte 3–2.

KKGs andreklassinger i blått og hvitt. Fra venstre bak: Aleksander Spenik, Kjetil Bjørk Isaksen, Dagem Million, Per Christian Grøtterød Pedersen, Daniel Johansen, Aleksander Fredvik, Sondre Nordhagen og Eirik Tveiten. Foran fra venstre: Magne Karlsen, Daniel Goa Utgård, Peder Tveter og Fitor Nika. KKGs lærere på bildet er Frode Fredriksen og Vidar Skjekkeland. St. Svithuns andreklassinger i hvitt, bak fra venstre: Fredrik Karlsen, Jesper Lindhardsen, Erik Berg Mauritzen, Gjermund Halgundset, Bjørn Erik Aksland, Mathias Rydningen, Eirik Jensen Skarstein, Bjørnar Lea og Stian Blanckaert. Nede fra venstre: Martin Sveingard, Jakob Schreuder, Hossam Ibrahim, Kristian Normann Fløysvik og Klajdi Burba. Foto: Privat

Arrangør av fredagens turnering var idrettsklassen 3IDB fra KKG. Arrangementsansvarlig, Kristoffer Syvertsen, forteller at han er fornøyd med turneringen, som har et underliggende mål.

Kristoffer Syvertsen. Foto: Privat

– Hovedmålet med turningen er å opprettholde et fint samarbeid og en god dialog med St. Svithun. Et mål jeg synes vi når. Turneringen ble arrangert for første gang i fjor, og jeg synes vi viderefører arrangementet på en god måte i år, sier Syvertsen, som i tillegg til å være arrangør, også representerte KKG i dagens siste kamp.

St. Svithun-trener, Lasse Ihle. Foto: Privat

Også St. Svithun-trener, Lasse Ihle, var fornøyd med turneringen:

– Det er gøy med motstand, og selv om vi taper to av tre kamper tar vi med oss mye positivt fra kampene. Vi spiller stabilt, og har dessuten forbedret oss betraktelig fra i fjor. Dette har vært en fin turnering, og vi kommer definitivt tilbake neste år!

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Fotball
  2. Kristiansand katedralskole Gimle