– Heilt rått! Dette betyr at jeg kan fortsette å gjøre det jeg elsker, reise rundt og fortsette å bli bedre, sier en fornøyd idrettsutøver etter tildelingen.

Mads Marum spiller for Kristiansand Badmintonklubb og går på idrettslinja på KKG, Kristiansand Katedralskole Gimle. Han er en av 16 elever som er med i TIP, toppidrett Agder, som er et talentprogram i samarbeid mellom KKG og Olympiatoppen Sør. Mads trener to ganger om dagen, og er en av de beste spillerne i nasjonal sammenheng. Han er på landslaget i klassen U19, og har som mål å spille EM for Norge neste sesong. I vår ble han ranket som nummer to i sin årsklasse nasjonalt. Han har vunnet gull i to senior-NM for lag, og det blir vurdert som særdeles bra for en 17 åring.

Målet er å ta medalje i NM til våren. Kristiansand Badmintonklubb har 200 medlemmer, og er vurdert som en av de mest veldrevne klubbene i landet. Klubben ble også «årets lag» på idrettsgallaen i år. De satser på unge talent, og har åtte spillere på idrettslinja på KKG.

Øvrige pris- eller stipendmottakere:

Teater- og filmskaper, Kristian Landmark og billedkunstner Linn Pedersen er tildelt hvert sitt arbeidsstipend på 100 000 kroner fra Vest-Agder fylkeskommune.

Forfatter Annabelle Despard, bildekunster Trond Nicholas Perry, billedkunstner Susanne Quist og luttenist Robin Rolfhamre har alle fått kunstnerstipend på 40 000 kroner hver.

Fylkeskulturprisen 2015 går til håndverker, tekstildesigner, faglærer i vev og tegning og forfatter, Annemor Sundbø. Fylkeskulturprisen består av en sjekk på kr. 50.000 sammen med et kunstverk signert Gro Suvatne, i en ny spesialbestilt serie fra 2015.

Frivillighetsprisen for arbeid med barn og unge 2015 til Ravnedans. Frivillighetsprisen er på kr. 25.000 i tillegg til et valgt kunstverk.

Utvekslingsstipend på kr. 50.000 går til jazzmusiker Sheila Simmenes. Hun ønsker å forene skandinavisk og brasiliansk komponeringsstil og språk.

Vil du abonnere på Lokalsportens ukentlige nyhetsbrev?

</form>