Kristiansand-karene Jan Kåre Limm og Rune Isefjær gjorde sitt livs kjøp da de sammen med rogalendingen Bjørn Salte og sørlandstrener Geir Mikkelsen fikk tilslaget på danskfødte Sejr Gammelsbæk i 2012. Oppdretter Niels Chr. Pedersen må tidlig ha skjønt at den firbeinte skjønnheten hadde løpskarrieren staket ut da navnevalget falt. Og så rett han fikk.

Se video av målgangen fra Rikstoto Direkte her:

– Sejr Gammelsbæk har nok ikke toppform ennå, den regner jeg med kommer nå med varmere vær. Han kjentes imidlertid veldig fin ut hele veien i dag, fortalte trener og kusk Mikkelsen etter løpet.

Totalt har Sejr Gammelsbæk tjent nesten 1,7 millioner kroner hittil i karrieren. Lite tyder på at den åtte år gamle hingsten har mistet seiersapetitten. Årets tre starter har gitt to seiere og en andreplass.

Massive Attack vant helenkelt fra tet. I 4-åringen har Kjell Terje Leire fra Kristiansand et spennende kort til årgangsløpene. Foto: Foto: Arnfinn Roaldsøy.

Kristiansand-mannen Kjell Terje Leire har i fire år gamle Massive Attack en hest som kan duge i årgangsløpene utover i sesongen. Stortalentet begynte å vise litt av hva som bor i ham på slutten av forrige sesong, og tirsdag kveld røpet hingsten form som kan volde problemer for de jevnaldrende konkurrentene utover våren og sommeren.

Sammen med sin trener Pål Buer lekte Massive Attack hjem V65-1 på gode 1.14,9a/2040 meter, ny rekord for hesten.

– Jeg har hatt veldig tro på Massive Attack for han har vist stor kapasitet i trening. Får han bare holde seg hel tror jeg han vil sette farge på årgangsløpene. Han vant på en fin måte i dag synes jeg, fortalte en fornøyd trener og kusk etter løpet.