Landslagssvømmer Malene Rypestøl (14) fra Varodd Svømmeklubb har virkelig fått sitt gjennombrudd denne sesongen og fortsetter å imponere i bassenget.

I helgen var det duket for langbanestevnet Marienlyst Open i Drammen, hvor hun svømte inn til knallsterke 27,33 sekunder på distansen 50 meter fri. Med denne tiden har jenta fra Søm i Kristiansand klart kvalifiseringskravet for laget som skal representere Norge i European Youth Olympic Festival. EYOF går av stabelen 26. juli – 1. august i Tiblisi, Georgia hvor unge utøvere fra hele Europa skal konkurrere mot hverandre i ni ulike idretter.

Jeg er kjempefornøyd med det jeg presterte i bassenget i dag. Målet mitt var å klare kvalkravet til EYOF, og det klarte jeg. Da jeg sto på startblokka, kjente jeg meg klar og gledet meg skikkelig til å svømme, sier Malene.

Hovedtrener i Varodd svømmeklubb, Didrik Sørensen, er imponert over det svømmeren hans har lagt ned av treningsarbeid i år og vet hva som ligger bak resultatene.

– Malene har en utrolig bra innstilling både på trening og i konkurransesammenheng. Hun har utviklet seg mye denne sesongen, og det at vi deltar på samlinger med andre svømmere og trenere på landslaget, tilfører både Malene og Varodd svømmeklubb mye, sier Sørensen.