– Vilde Kals setter inn en bombe!, utbasunerte løpsreferent Espen Edvardsen da Kals styrte inn familiehesten Løkki Flaksa til seier i V65-5 på Sørlandets Travpark søndag kveld.

Se Vilde M. Kals’ seiersgest i videoen fra Rikstoto Direkte under:

– Hun virket veldig travsikker i dag, men jeg har ingen formening om noe som helst med denne hesten, innledet Kals om den tidligere så galopplystne hoppa før hun likevel konstaterte:

– Hun var god i dag!

Løkki Flaksa og Vilde M. Kals fra seiersløpet på Klosterskogen i november i fjor. Foto: Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Løkki Flaksa har kun travet to feilfrie løp i sin karriere så langt, begge har endt med seier! Vinnertiden på 1.30,5/2140 meter var samtidig ny rekord for hesten.

Tidligere trener på Sørlandets Travpark, Eirik Høitomt, var full av lovord om Mykland-hesten Classic Dream etter seiersløpet. Foto: Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Mykland-hesten Classic Dream fortsetter sin fine utvikling, og tok seg relativt enkelt av det avsluttende løpet sammen med Eirik Høitomt. Den storvokste 4-åringen har så langt i år to seiere og en andreplass på fire forsøk. Hesten er både eid og oppdrettet av Arild Salte og Michelle Orningård, mens det er Salte som står for treningen. Landschampion Høitomt var full av lovord om sørlandshesten etter at seieren var sikret på 1.17,4/2160 meter.

– Det er en fin hest som går litt med håndbrekket på foreløpig, men han kommer til å bli bra. Jeg kjørte litt passivt med ham sist og ble sittende fast, men det får man igjen for på sikt, fortalte Høitomt til TV-kanalen Rikstoto Direkte.

Øystein Tjomsland er i ferd med å skape en virkelig seiersmaskin av tidligere skadeplagede Loquito Star. 7-åringen spant til tet fra sitt 5.spor bak startbilen, og til tross for en beinhard åpning i 1.09-tempo var Tjomsland-traveren i en klasse for seg. På meget gode 1.14,6a/1609 meter tok Loquito Star årets tredje seier i det fjerde forsøket og innfridde som storfavoritt.