Karoline Lauvsland fra Øvrebø IL konkurrerte sist lørdag blant annet mot japanske Sara Takanashi, som har vunnet 54 verdenscupseire. Johnny Lauvsland

Øvrebø-hopper fikk internasjonal matching

Karoline Lauvsland (15) ble nummer 18 av 55 deltakere fra flere nasjoner i lørdagens COC-konkurranse i Lillehammer.

Svein Bjerland

Vinneren av rennet var japanske Sara Takanashi (22), som har fire sammenlagtseire i verdenscupen. Karoline synes det var veldig stor stas å konkurrere mot en slik profil. Hun er ikke kommet der at hun lar seg stresse av at noen av verdens beste kvinnelige hoppere deltar i konkurransene. Til det mangler hun fremdeles mye av deres teknikk og fysikk, og forstår selv at hun har et stykke igjen.

– Jeg er ganske greit fornøyd, og det var en liten ting som trigget meg. Det var at jeg gikk inn i andre omgang med litt få poeng. Jeg hadde et første hopp på 80, 5 meter som jeg klarte å ta meg videre til andre omgang med. Så hadde jeg et veldig bra andre hopp på 87 meter, oppsummerer Karoline.

Hun hoppet fra bom 11 og det er ni bommer lavere enn det hun pleier å hoppe fra i Lysgårdbakken. Hennes personlige rekord er på 122 meter, som hun satte i storbakken i Planica i juli i år.

Far og trener Jonny Lauvsland uttaler:

– Jeg er jeg vanvittig imponert over hennes prestasjoner. Disse skyldes mye mer hennes interesse og innsats enn mine kvaliteter som trener.

Karoline har i samsvar med Line Jahr (trener og ansvarlig i Prosjekt 2022) valgt å stå over COC Stams kommende helg.

Johnny Lauvsland

I høstferien reiser hun på treningssamling med FT Vikersund til Szczyrk i Polen. Neste planlagte (til nå) konkurranse er NM i Midtstua, 26 oktober.

Det kan bli en travel sesong for Karoline. Holder hun nivået hun har nå, kan hun fort være aktuell for enda flere konkurranser både her hjemme og i utlandet.

Johnny Lauvsland

Heldigvis for Karoline har hun en bra skole på Skarpengland og lærere som er med på å legge til rette for at hun kan både trene og konkurrere.

Johnny Lauvsland