ØIF Arendal-spiller på A-landslaget: – Gleder meg helt sykt!

Olaf Richter Hoffstad (21) ble helt satt ut da han skjønte at han er tatt ut på det norske A-landslaget.

Publisert: Publisert:

Olaf Richter Hoffstad er den eneste i den norske A-landslagstroppen som spiller i hjemlig liga. Foto: May Elin Aunli

Brukergenerert innhold

  • ØIF Arendal

ARENDAL: – Det begynte med gratulasjonsmeldinger på telefon. Og jeg trodde jeg var tatt ut til rekruttlandslaget, sier en meget følelsesfull Olaf Richter Hoffstad.

Kantspilleren hadde ikke fått noe forhåndsvarsel og ble virkelig satt ut da han mandag skjønte at han var tatt til i den norske A-landslagstroppen som snart skal ut i sin første EM-kvalifiseringskamp.

4. november spilles den første kampen på veien mot EM i Ungarn/Slovakia i 2022. Den går av stabelen hjemme i Nadderud Arena mot Latvia kl. 19:25. Bortekampen er mot Italia søndag 8. november. Det siste laget i puljen er Hviterussland som Håndballgutta møter 5. og 9. januar 2021.

– Landslagsspill er jo målet for enhver ambisiøs landslagsspiller. Og det er ikke så ofte spillere fra Arendal har klart å slå igjennom «nåløyet». Dette er sinnssykt overraskende, understreker Hoffstad.

I sin håndballkarriere har han vært dønn seriøs. Kanskje kom hans største nedtur da han ikke ble tatt med til 98-landslagets siste U-mesterskap sommeren 2019. Det har han imidlertid lagt bak seg.

– Jeg var veldig skuffet der og da. Etter det har det handlet om utvikling. Nyte håndballen i Arendal og ta steg for steg. Tenke prestasjoner og ha det gøy med håndballen.

Det er veldig tydelig å høre på ham at han er overlykkelig over landslagstrener Christian Berges beslutning. Det er nesten så vi lurer på om han klarer å justere ned energinivået inn mot samling og kamper.

– Det kommer ikke til å bli noe problem å styre engasjementet. Det kommer gutta på laget til å gjøre. Dessuten skal vi spille mange viktige kamper for ØIF Arendal innen den tid. Og forhåpentligvis også ta oss videre til en NM-finale, påpeker Hoffstad.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. ØIF Arendal
  2. Håndball
  3. Landslag