Denne helgen går verdensfinaleturneringen av Neymar Jr’s Five av stabelen. MJO-gutta er nå i Santos, Brasil hvor de skal representere Norge i konkurranse mot lag fra 47 andre land. Turneringen starter 15.30 norsk tid i dag, og avsluttes med sluttspill på lørdag.

MJO Fotballklubb fra Kristiansand gikk helt til topps i den norske Neymar Jr’s Five-finalen i Oslo, og fikk dermed æren av å representere Norge i verdensfinalen i Neymars hjemby i Brasil.

Det er de beste kompis lagene fra hele verden som samles denne helgen, og gutta fra MJO Fotballklubb har allerede fått noen dager forberedelse til helgens store event.

-Det er fantastisk og dødskult, og egentlig ganske sykt å tenke på at det er folk fra alle nasjoner med masse gode ferdigheter, sier Hans-Robin Enoksen.

Kristoffer Syvertsen og Hans-Robin Enoksen er klar for finalespill i Brasil. Foto: Foto: Privat

Forberedelser Det har gått en måned siden de norske finalene i Norge, men kompislaget fra Kristiansand har ikke brukt så veldig mye tid på å forberede seg til turneringen.

– Vi har møttes til trening noen ganger, og hatt ett par spillermøter. Bortsett fra det har vi egentlig bare forberedt oss hver for oss, sier Philip Aukland.

Gutta fra Kristiansand har de siste dagene fått sett litt av hva som rører seg av kvaliteter på noen av de andre lagene som er med i finaleturneringen. Blant annet fikk de prøve seg i en-mot-en-spill mot det belgiske laget.

-Jeg må innrømmet at jeg ble litt småskremt da vi spilte mot Belgia. Det var mye gode ferdigheter der, men det er vi også, sier Enoksen.

Kristoffer Syvertsen i aksjon mot det belgiske vinnerlaget, Hans-Robin Enoksen ser på med det norske flagget om halsen. Foto: Foto: Privat

Maskinfotball

Selv om det er mye sambafotball samlet på ett sted denne helgen, tror Enoksen og de andre guttene at de har andre kvaliteter som gjør at de kan komme til å nå langt.

-Mange av lagene er er foran oss på teknikk, men vi kan ta de på at vi er smartere. Vår filosofi er et vi kommer til å ta dem på det organiserte. Vi skal vise hvem som er maskinen her. Det blir nok litt sånn Tyskland mot Brasil. Der maskinfotballen vinner, sier Enoksen.

Kristoffer Syvertsen i aksjon i treningskamp på stranden mot det belgiske vinnerlaget. Foto: Foto: Privat

Når turneringen sparkes i gang i dag fredag blir det med Neymar. jr på tribunen.

-Det blir helt sykt. Vi får kanskje prøve på noen ekstra finter for å se om han kan bli litt imponert, eller at vi i alle fall får noen ekstra blikk. Vi tenker uansett at det er fullt mulig å vinne selv for et lag fra Norge,sier Enoksen.

PS: MJO-spillerne er håndplukket fra diverse sørlandsklubber for å kunne stille med et lag godt nok til å nå Brasil. Stallen består av Jens Tønnessen Jernæs (18) og Torstein Jørgensen (18) fra Donn FK, IK Start-spillerne Mats Johansen Olsen (18), Philip Aukland (17) og Joacim Holtan (17) og Vindbjart FK-spillerne Hans-Robin Enoksen (17) og Kristoffer Sindholt Syvertsen (17).

Intervjuene i saken er gjort av Kristian Myrseth

Dette er Neymar Jr’s Five:

1. Neymar Jrs egen signaturturnering, arrangeres for første gang i 2016

2. Arrangeres i 43 land verden over for spillere mellom 16-25 år, åpen klasse – ingen kjønnsinndeling

3. Globalt deltar 69016 spillere fordelt på 10792 lag

4. Fem norske kvalifiseringer i Trondheim (30. april), Ålesund (1. mai), Bergen (21. mai), Kristiansand (28. mai) og Oslo (4. juni), norsk finale i Oslo 5. juni

5. Vinnerlaget fra hvert land møtes til verdensfinale på Neymar Jrs eget fotballinstitutt i Barcelona-stjernens hjemby Praia Grande i Brasil 8.-9. juli

6. Det globale vinnerlaget blir invitert av Neymar til Barcelona der de får være hans personlige gjester på en Barcelona-kamp

7. Formatet er five-a-side-fotball: Hvert lag har opptil fem spillere på banen og to på benken, totalt sju spillere

8. Spesiell tvist: Hver gang et lag scorer mister motstanderen en spiller

9. Vinneren er det laget som har flest spillere igjen etter ti minutter eller som klarer å slå ut alle motstanderne