Deltakerne får gode håndballtips av Bendik D. Dalen som har ansvar for vinterferiehåndballen i Sukkevannshallen. Fra venstre etter Dalen er Eric Nicolay Jensen (15), Marcus Eik (15) og Tellef Retterstøl (14).

Tilbudet er gratis og gjelder jenter og gutter født 2000-2002. Bendik D. Dalen, som har ansvar for de åpne treningene i Sukkevannhallen, stilte sågar opp på sin egen 18-årsdag tirsdag. Og ble belønnet med bursdagssang og gratulasjoner.

Jenter i overtall

Siden det ikke er noen påmelding, var han usikker på hvor mange som kom. Men rundt 30 håndballinteresserte strømmet ut på parketten på første samling.

Gøy å kunne trene i ferien også, synes denne venninnegjengen. Foran fra venstre Lena Tverrberg, Annika Tønnessen, Celina Pedersen og Camilla Loland. Bak: Ida Berntsen (t.v.) og Martine Kyvåg Norland.

En gjeng lagvenninner fra RIL J14 synes det er topp å ha et tilbud i vinterferien.

– Håndball er livet. Det er det jeg velger fremfor noe annet, stråler Camilla Loland (14).

– Det er gøy å være med venner og trene, mener Lena Tverrberg. Celina Pedersen nikker.

– Vi vil jo trene så mye som mulig, sier hun.

Gjensidig læring

Langs sidelinjen venter Leah Bye (15) og William Fiala Gjermundnes (14) på tur. Det øves på mottak av ball foran mål og scoring.

Gemyttlig tone mellom William Fiala Gjermundnes (14) og Leah Bye (15). Begge mener gutter og jenter har mye å lære av hverandre på håndballbanen.

– Det er gøyere å være her enn å gå på ski. Og så er det ekstra gøy at flere aldersgrupper kan trene sammen, sier Leah.

At de trener sammen med gutta gjør ingenting. Laget hennes har fellestreninger med gutter hver torsdag på samlingene til trener Leif Gautestad.

– Hva kan dere lære av guttene?

– Teknikk. Og så er de mye tøffere enn oss. Det kan jenter lære mye av bare med å trene sammen med dem, mener Leah.

Baard Berntsen (15, t.v.) og Markus Glad (14) synes det er mye gøyere i håndballhallen enn skisporet.

William på sin side mener jenter er mer fintesterke, noe guttene kan lære av.

Heller ball enn ski

At jentene er i overtall, gjør heller ingenting for Baard Berntsen (15) og Markus Glad (14). Førstnevnte bytter gladelig ut skisporet med hall. Det gjør sidemannen også, selv om han liker både bortover og nedoverski.

– Hvis jeg ”bare” skal gå på ski i ferien, ville jeg bli lei. Det er gøyest å være i hallen, sier Markus som var på Brokke forrige helg og skal til Bortelid neste. Det får holde.

Situps og burpees hører med. Gabriella Eik (13) fra Hånes IF var eneste ikke-medlem tirsdag. I bakgrunnen Ida Camilla Fosse (14) og Karmen Erika Pedersen (14) fra Randesund IL.

Åpent også for ikke-medlemmer

Gabrielle Eik (13) puster ut etter en serie situps og burpees. Det er ikke ferietid på parketten. Hånesjenta spiller til daglig i Hånes IF og er eneste ikke-RIL-er i forsamlingen tirsdag. Tilbudet hadde hun hørt om via sin bror som spiller i RIL.

– Jeg vil trene fordi jeg vil bli bedre, forklarer hun og synes samtidig det er kjekt å bli kjent med andre.

Behov for aktiviteter

Da klubben arrangerte åpen vinterferietrening i fjor, trakk det fullt hus. Ideen kom fra Sverre Mansaas Bleie.

– Vi har sett at det var et behov for aktiviteter i vinterferien, sier trenerkoordinatoren i Randesund IL, som syntes det klaffet bra siden hallen likevel var tom og mange barn har lyst til å spille. Treningstilbudet er like mye et sosialt tiltak.

– Jeg synes det er fint å kunne hjelpe til, sier Bendik D. Dalen, som har holdt på med håndball siden har var åtte år.

Samling i bånn. Sjefen taler. Trener Bendik D. Dalen har et lydhørt publikum.

I dag er han hovedtrener for RIL G13, er med på faste fellestreninger med andre lag og ansvarlig for fredagstrening for gutter. Selv spiller han på RIL G18 og herrelaget. Og har knapt landet etter helgas hjemmerunde i Lerøyserien, den nasjonale eliteserie for 18-årslag.

– Det er en veldig gøy og interessant sport, som er fysisk krevende. Og så er det et godt sosialt miljø, sier 18-åringen fra Sommerro, til daglig VG2-elev ved medier og kommunikasjon ved Tangen videregående skole.

– Bendik leverer hver gang, lyder det fornøyd fra klubbens trenerkoordinator.

Neste og siste trening er torsdag 25. februar, klokken 11-12.30, i Sukkevannhallen. Det er gratis, bare å møte opp og du trenger ikke være medlem av RIL.