Varmblodstravere kan konkurrere til og med den sesongen de er 12 år gamle. Det betyr at Arendal-hesten O.M.X. Twenty kun har et drøyt år igjen av sitt aktive liv i løpsbanen. Vallaken til familien Tharaldsen viser imidlertid ingen tegn til slitasje, og lørdag slugget han seg inn til sterk seier i det avsluttende montéløpet i Travparken. Vinnertiden ble 1.17,8/2680 meter.

Se seiersintervjuet med Martine Finsand og Anja Synnøve Tharaldsen i videoen fra Rikstoto Direkte under:

– Han er gammel, men gir seg aldri, fulgte medeier og oppasser Anja Synnøve Tharaldsen opp med et stort smil.

Dette var O.M.X. Twentys niende seier i det 128.forsøket, den andre for året, og 11-åringen nærmer seg en halv million kroner inntjent i karrieren.

Samboerparet Anne Catrine Kleveland og Torleif Sør-Reime fra Finsland kunne feire triumf med andelshesten Vimse Ronny i det innledende løpet. Kusk Sør-Reime bød på en ektefølt seiersgest ved målpassering da Vimse Ronny sjokkvant til over 32 ganger innsatsen. Dette var karrierens første seier for hesten, og vinnertiden ble 1.34,7/2100 meter etter at hjemmehesten hadde ledet løpet fra start til mål.

Hun var feltets minst spilte hest, Øvrebø-hoppa Homme Hera, men det brød ikke den lille krigeren til Helene Bjerland Hægeland og Arne Jonny Hægeland seg det minste om. Sammen med Johan Herbjørn Undem tok hoppa sin andre seier for året da hun vant på 1.28,1/2160 meter etter tidlig tetkjenning. Konkurrentene ble nærgående til slutt, men sistevalget red stormen av.

Sørlandskusk Geir Mikkelsen sikret kveldens fjerde seier med lokal tilknytning da han gynget inn Sugarbaby til seier på fine 1.13,8a/1609 meter i V65-5.