Møglestu stafett og sprint kommende søndag er årets siste svømmestevne i Agder.

Det er et annerledes stevne med fokus på nettopp stafetter og korte sprintøvelser. Blant de nær 100 påmeldte er toppsvømmere som mandalittene Bernt Marcus Seyffarth (på bildet over, foto: Scanpix) og Tone H. Nilsen og KSA-svømmerne Tiril Jensen, Eirik Frestad og Dennis Aateigen. Alle har markert seg sterkt i NM for ungdom, junior og /eller senior.

Stafettene er annerledes enn de offisielle oppsettene, og kombinerer både flere øvelser, jenter og gutter på samme lag, og en pyramide som består av fem ulike øvelser. Her stiller klubbene med alle sine svømmere, og det blir spennende å se om det kan bli litt ekstra moro på slike opplegg.

Sprintene foregår på alle fire svømmearter, og det kåres en sprintmester i hver aldersklasse. Dette er for den øvelsen som gir høyest poeng etter den internasjonale poengtabellen. I tillegg er det lagt inn en uoffisiell øvelse som er kalt 50 m kick, det vil si at svømmerne kun skal bruke beina gjennom hele 50 meteren. 50 kick premieres med en kickmester, og det blir spennende å se om svømmerne klarer å svømme denne nesten like fort som ordinære øvelser.

Det er et konkurrerende arrangement med sprintøvelser i Stavanger i helgen hvor Varodd og Vågsbygd svømmeklubber deltar. Det er likevel moro å se at på enkelte øvelser, særlig blant de eldste guttene, er nivået høyere i Lillesand enn i Stavanger basert på påmeldte tider.

Stevnet er også en slags juleavslutning på en lang og veldig god sesong for Agder svømmekrets. Alle premiene er spiselige, det trekkes i tillegg ut ekstrapremier til deltakere, slik at det er mange som kan gå hjem fra stevnet med noen mulige julegaver i sekken.

Vi ser frem til et julete og spennende stevne – med mye fart og moro!

Stevnet starter i Møglestuhallen kl. 11. søndag 7. desember. Fem klubber og som nevnt nærmere 100 svømmere er påmeldt til stevnet. Fra LIL stiller 23 deltakere. Det er åpen kiosk og mulighet for også å få kjøpt seg varm grøt i pausen.